Δεκάδες θεατές δεν βρήκαν χθες εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τη «Νονά» στον κατάμεστο κινηματογράφο Bundesplatz-kino του Βερολίνου.  Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου για την κρίση της ευρωζώνης και τον ρόλο της Άνγκελα Μέρκελ  θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες στα Ιωάννινα, την Πάτρα και την Ναύπακτο. Σήμερα στα Ιωάννινα προβάλλεται το «Ολοκαύτωμα της Μνήμης» στο Πανεπιστήμιο (Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, 18:30).

Ads

Μετά την προβολή της ταινίας στο Βερολίνο, ακολούθησε μια μικρή παράσταση από τον Γερμανό ηθοποιό Ράινερ Κρόνερτ, που υποδύεται στο ντοκιμαντέρ την  Μέρκελ. Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση των θεατών με τον Στέλιο Κούλογλου που κράτησε σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα, οι θεατές έθεσαν ερωτήματα για τον ρόλο της Μέρκελ αλλά και των ΜΜΕ, μετά την διαπίστωση ότι οι Γερμανοί πολίτες αγνοούν τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ο κινηματογράφος Bundesplatz-kino θα παρουσιάσει ξανά την ταινία την επόμενη Κυριακή, στις 8.30 το βράδυ.

image

Επόμενες προβολές της «Νονάς»:

Ιωάννινα: Τρίτη 25 Νοεμβρίου,  Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής», ώρα 20.00

Ads

Πάτρα: Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 20:30 το βράδυ στον πολυχώρο Ιντεάλ. Την προβολή οργανώνει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Πάτρας και αντί για εισιτήριο ζητείται η προσφορά τροφίμων.

Ναύπακτος: Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στις 19.00 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ταινία θα παρουσιαστεί στη Λάρισα και το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.