Το παράδειγμα της Βενετίας: Βουλιάζοντας από την ανάπτυξη στην πιο τουριστική πόλη του κόσμου. Το παρασκήνιο της βιομηχανίας του τουρισμού και του Real Estate.

Ads

Το ντοκιμαντέρ του Andreas Pichler, “The Venice Syndrome”, γερμανικής παραγωγής 2012 και διάρκειας 82 λεπτών, κοιτάει με χιούμορ και διεισδυτικότητα πίσω από τα πακέτα των tour operators και τα κρουαζιερόπλοια, στο παρασκήνιο της βαριάς βιομηχανίας της Βενετίας, τα κέρδη και τις παράπλευρες απώλειες της τουριστικής ανάπτυξης της ιστορικής πόλης.

Η προβολή θα γίνει την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου 134-135). Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, τις προοπτικές, τους κινδύνους και τις προκλήσεις.

image

Ads

Οι καλεσμένοι: Η δημοσιογράφος Ρούλα Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Γιώργος Βερνίκος, ο Καθηγητής Τουρισμού και αναπληρωτής πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας Περικλής Λύτρας.
​​
​Τη συζήτηση συντονίζει​​ η Δήμητρα Κουζή.

Παραγωγή: Kouzi Productions

Διοργάνωση: Ίδρυμα Friedrich Ebert ​Stiftung

H είσοδος είναι δωρεάν

*Το Πολιτικό Σινεμά είναι μια σειρά εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ίδρυμα Friedrich Ebert ​Stiftung στην Αθήνα που ξεκίνησε το 2015 προβάλοντας ταινίες για επίκαιρα, κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Η επόμενη προβολή μετά τις 19 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο του 2017.