Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, σκηνοθέτης των ασπρόμαυρων κλασικών ταινιών της δεκαετίας του 1970, όπως το “The Last Picture Show” και το “Paper Moon”.

Ads

Σύμφωνα με την κόρη του, Αντόνια, ο Μπογκντάνοβιτς πέθανε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια.

Ο Μπογκντάνοβιτς είχε γεννηθεί στις 30 Ιουλίου 1939 στο Κίνγκστον της Νέας Υόρκης και ήταν γιος μεταναστών που πήγαν στις ΗΠΑ για να γλιτώσουν από τους Ναζί.

Θεωρούμενος μέρος μιας γενιάς νεαρών σκηνοθετών του «Νέου Χόλιγουντ», ο Μπογκντάνοβιτς έκανε αίσθηση με την ταινία “Targets” (Στόχοι) το 1968, για να ακολουθήσει το “The Last Picture Show” (Η τελευταία παράσταση) το 1971 που τον απογείωσε, με την ταινία να είναι υποψήφια για οκτώ βραβεία Όσκαρ και να κερδίζει τελικά δύο αγαλματίδια.

Κατακτώντας, λοιπόν, την κορυφή ήδη από τα 32 του χρόνια, συνέχισε με το “What’s Up, Doc?” (Μια τρελή, τρελή καταδίωξη), με πρωταγωνιστές τη Μπάρμπρα Στρέιζαντ και τον Ράιαν Ο’ Νιλ, και με το “Paper Moon” (Χάρτινο φεγγάρι) που έδωσε την ευκαιρία στη 10χρονη Τατούμ Ο’ Νιλ να διεκδικήσει ένα βραβείο Όσκαρ.