Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Τετάρτη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το  «Harmonium», ένα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος φιλμ πάνω στους πολύπαθους σύγχρονους οικογενειακούς δεσμούς, μια ταινία που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών για τη σκηνοθεσία της Leonor Serraille και αμερικάνικη περιπέτεια.

Harmonium, ΕΡΤ2 – 22.00

Ιαπωνο-γαλλική ταινία του Κότζι Φουκάντα, με τους Κάντζι Φουρουτάτσι, Ταντανόμπου Ασάνο, Μάρικο Τσουτσούι.

Ads

Μια τριμελής οικογένεια ζει μια ήρεμη καθημερινότητα. Η ηρεμία μερικές φορές διαταράσσεται από τις ασκήσεις της νεαρής κόρης στο Αρμόνιο και μία μέρα, από την άφιξη ενός άντρα, του Yasaka. Ο Yasaka είχε μόλις αποφυλακιστεί και έτσι χωρίς μόνιμο μέρος να μείνει, ο Toshio τον παίρνει ως βοηθό.

Ψάχνοντας να ξεπληρώσει ένα χρέος και να καλύψει τον χαμένο χρόνο, ο νέος επισκέπτης αποκτά διπλό ρόλο στη ζωή της οικογένειας, σαν φιλοξενούμενος αλλά και σαν υπάλληλός τους. Αυτός ο παλιός γνώριμος, ο οποίος μόλις έχει αποφυλακιστεί, θα διαταράξει τις ισορροπίες της οικογενειακής τους γαλήνης.

Η Πολιορκία, ALPHA – 22.40

Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Ζούικ
Παίζουν: Κουρτ Γιούγκενς, Ντένζελ Ουάσινγκτον

Άραβες τρομοκράτες σκορπούν τον τρόμο στη Νέα Υόρκη, αναγκάζοντας το στρατό να κηρύξει στρατιωτικό νόμο παρά την αντίθεση του FBI, που δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

Μια νέα γυναίκα, ERTFLIX

Σκηνοθεσία: Léonor Serraille
Πρωταγωνιστούν: Laetitia Dosch, Souleymane Seye Ndiay, Grégoire Monsaingeo

Απογοητευμένη ερωτικά, χωρίς χρήματα, με παρέα μόνο μια γάτα και τις φιλικές πόρτες να κλείνουν η μία μετά την άλλη, η νεαρή Πόλα επιστρέφει στο Παρίσι μετά από μεγάλη απουσία. Τυχαίες και μη συναντήσεις θα τη φέρουν σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους, κυρίως όμως με τις πραγματικές επιθυμίες και τα όνειρά της σε μια ατίθαση, επίμονη προσπάθεια να ξαναστήσει τη ζωή της με τους ολότελα δικούς της όρους. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών για τη σκηνοθεσία της Leonor Serraille και απέσπασε 11 βραβεία, με 14 υποψηφιότητες σε διεθνή φεστιβάλ.