Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix, Disney+ και Ertflix.

Ads

Η Βασίλισσα της Αφρικής, ΒΟΥΛΗ – 21.00

Σκηνοθεσία: Τζον Χιουστον
Παίζουν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Κάθριν Χέπμπορν, Ρόμπερτ Μόρλεϊ

Σε ένα χωριό της Ανατολικής Αφρικής, λίγο μετά την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τσάρλι, ένας αλκοολικός καπετάνιος φορτηγού πλοίου και η Ρόουζ, μια πουριτανή ιεραπόστολος, αντιμετωπίζουν τους κινδύνους της ζούγκλας, την ίδια στιγμή που το πλοίο τους καταδιώκεται από τους Γερμανούς.

Ads

Μυθική ταινία «ανάβασης», στην οποία η πορεία του πλοίου στο ποτάμι παίρνει τις διαστάσεις ενός ταξιδιού μύησης. Το ζεύγος Μπόγκαρτ-Χέμπορν σε μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους – ο πρώτος τιμήθηκε με Όσκαρ.

Speed, ΣΚΑΪ – 21.00

Σκηνοθεσία: Ίαν ντε Μποντ
Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ντένις Χόπερ, Σάντρα Μπούλοκ, Τζεφ Ντάνιελς

Ένας τρομοκράτης παγιδεύει ένα λεωφορείο με μια βόμβα προγραμματισμένη να εκραγεί μόλις η ταχύτητά του πέσει κάτω από τα 50 μίλια την ώρα.

Ούτε ένα λεπτό νεκρού χρόνου, σφιχτό μοντάζ και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της δράσης διεξάγεται στους δρόμους του Λος Άντζελες την ώρα της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Κατά κάποιο τρόπο, ο Γιαν ντε Μποντ λέει με πολύ απλό και ουσιαστικό τρόπο ό,τι προσπάθησε να καταγγείλει ο Όλιβερ Στόουν στο «Γεννημένοι Δολοφόνοι», κάνοντας ταυτόχρονα μια καθαρά ψυχαγωγική ταινία που δεν αναζητά κανένα άλλο αισθητικό ή σεναριακό άλλοθι. Η ταινία κέρδισε Όσκαρ ήχου και ηχητικού μοντάζ.

Δημόσιος Κίνδυνος, ΑΝΤ1 – 23.00

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μαν
Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μάριον Κοτιγιάρ

Στο Σικάγο του 1933, ο Τζον Ντίλιντζερ είναι ένας διαβόητος ληστής τραπεζών. Το νεοσύστατο FBI θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα τη σύλληψή του, αποστολή που αναλαμβάνει ο φιλόδοξος πράκτορας Μέλβιν Πέρβις.

Χορταστική, δυναμική γκανγκστερική περιπέτεια που κοιτά με κριτικό μάτι την Αμερική του κραχ και τις αξίες της. Ιδανικός ο Τζόνι Ντεπ ως ρομαντικός παράνομος, βιρτουόζος, αν και συναισθηματικά αποστασιοποιημένος ο Μάικλ Μαν.