Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix, Disney+ και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζει ταινία για τους νομάδες της Μογγολίας, μια ιστορία (διπλής) ενηλικίωσης, αλλά και ρεαλιστικό και σκληρό για τα χολιγουντιανά δεδομένα αντιρατσιστικό δράμα.

Οι φλέβες της γης, ERTFLIX

Πρωταγωνιστούν: Bat-Ireedui Batmunkh, Enerel Tumen, Yalalt Namsrai
Σκηνοθεσία: Byambasuren Davaa

Ads

Ο Ερντέν, πατέρας του Αμρά, είναι ο αρχηγός των τελευταίων νομάδων που αντιστέκονται στις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη στέπα της Μογγολίας. Μετά τον θάνατο του πατέρα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Αμρά συνεχίζει τον αγώνα του στη μνήμη του πατέρα του, αλλά με την ευφυία και τα εργαλεία ενός 11χρονου αγοριού.

Το Τελευταίο Χτύπημα, ERT2 – 22.00

Σκηνοθεσία: Αλίξ Ντελαπόρτ
Παίζουν: Ρομέν Πολ, Κλοτίλντ Εσμέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά

Ένα 13χρονο αγόρι που ζει με την καρκινοπαθή μητέρα του σε ένα τρέιλερ, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον πατέρα του, διάσημο διευθυντή ορχήστρας ο οποίος έχει έρθει στην πόλη για να διευθύνει μια συμφωνία του Μάλερ. Τρυφερή, μελωδική ιστορία (διπλής) ενηλικίωσης, η οποία αποφεύγει τους γλυκερούς μελοδραματισμούς.

12 Χρόνια Σκλάβος, STAR – 03.00

Σκηνοθεσία: Στιβ Μακ Κουίv
Παίζουν: Τσιετέλ Ετζιοφόρ, Μάικλ Φασμπέντερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μπραντ Πιτ, Λουπίτα Νιόνγκο

Ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας Αφροαμερικανός οικογενειάρχης ο οποίος ζει ελεύθερος στην προεμφυλιακή Νέα Υόρκη. Θα απαχθεί όμως από δουλεμπόρους και θα πουληθεί ως σκλάβος σε μια φυτεία του Νότου χωρίς να μπορεί να αποδείξει την αληθινή του ταυτότητα.