Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα με την εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, τη διαπόμπευση τους και δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συνεχίζει τις προβολές του, με ελεύθερη είσοδο. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
“Θέλησα να κάνω αυτό το ντοκιμαντέρ γιατί πιστεύω ότι η υπόθεση των διαπομπευμένων οροθετικών γυναικών αντικατοπτρίζει όλα όσα έχουν πάει στραβά στη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης: τον αυξανόμενο συλλογικό μας πανικό, την ανικανότητα των θεσμών, τη δουλικότητα των ΜΜΕ απέναντι στην υποτιθέμενη ιερότητα της εξουσίας, το φαρισαϊσμό των πολιτικών μας και την άνοδο του αστυνομικού κράτους. Κυρίως, η υπόθεση αυτή εξέθεσε ένα ουσιαστικό έλλειμμα συμπόνιας προς αυτούς που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση και τη λιτότητα, τους ανθρώπους που περιφέρονται σιωπηλά ανάμεσα στα ερείπια της κοινωνίας μας.” Zωή Μαυρουδή

image
 
Το ντοκιμαντέρ «Ερείπια: Οροθετικές Γυναίκες. Το Χρονικό Μιας Διαπόμπευσης» της Ζωής Μαυρουδή, θα προβάλλεται στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο (Λ. Συγγρού 106, Φιξ, (ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ), 2109215305) με ελεύθερη είσοδο στις παρακάτω ημερομηνίες: 
 
  • Κυριακή 22/9, στις 13.00
  • Τετάρτη 25/9, στις 19.00
  • Παρασκευή 27/9, στις 24.00
  • Κυριακή 29/9, στις 13.00
  • Τετάρτη 2/10, στις 19.00
  • Παρασκευή 4/10, στις  24.00
  • Κυριακή 6/10, στις 13.00

image
 
Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύθηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.


 
Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του ντοκιμαντέρ «Ερείπια: Οροθετικές Γυναίκες. Το Χρονικό Μιας Διαπόμπευσης».