Για έβδομη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, καθώς με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κλασσικές και αγαπημένες ταινίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Το 7ο Athens Open Air Film Festival φιλοδοξεί και φέτος το καλοκαίρι να μας κρατήσει όμορφη παρέα έως και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα Θερινά Σινεμά. Την Τρίτη 25 Ιουλίου στο Τριανόν, προβάλλεται το κλασσικό θρίλερ του Τέρενς Φίσερ, «Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων» (Horror of Dracula, 1958), με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο, Κρίστοφερ Λι.

Ads

7ο Athens Open Air Film Festival

image

Το Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011, διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο – πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α – αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

Ads

Το αγαπημένο καλοκαιρινό σινεφίλ ραντεβού, επιστρέφει για 7η χρονιά, με περισσότερες από 20 προβολές. Η αρχή έγινε την Τρίτη 13 Ιουνίου, με το φιλμ «Η Παρέα των Λύκων» του Νιλ Τζόρνταν. Ενώ την Τρίτη 25 Ιουλίου, προβάλλεται το κλασσικό θρίλερ του Τέρενς Φίσερ, «Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων» (Horror of Dracula, 1958), με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο, Κρίστοφερ Λι. Στον Κινηματογράφο Τριανόν στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε επίσης:
Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει με αφιέρωμα στον γοτθικό τρόμο

Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων / Horror of Dracula
Σκηνοθεσία: Τέρενς Φίσερ / Terence Fisher
Σενάριο: Jimmy Sangster (screenplay), Bram Stoker (novel)
Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Λι, Πίτερ Κάσινγκ, Μελίσα Στρίμπλινγκ, Κάρολ Μαρς
Έτος Παραγωγής: 1958
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Διάρκεια: 82 λεπτά
Τρίτη 25 Ιουλίου στις 21:30, στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)
Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

image

Προσποιούμενος το βιβλιοθηκάριο, ο κυνηγός βρικολάκων Τζόναθαν Χάρκερ, ταξιδεύει μέχρι το κάστρο του Δράκουλα για να καλύψει, υποτίθεται, τη θέση που προσφέρεται. Χωρίς να χρονοτριβεί, το επόμενο πρωί επιχειρεί να σκοτώσει τον κόμη και να αποτρέψει την εξάπλωση των βρικολάκων.

Εντούτοις, η δύση του ήλιου τον προλαβαίνει πριν τα καταφέρει. Το σώμα του και το ημερολόγιό του βρίσκονται από τον φίλο του Δρ Βαν Χέλσινγκ, ο οποίος μεταφέρει τα δυσάρεστα νέα στη Λούσι Χόλμγουντ, τη μνηστή του Τζόναθαν.

Ομως, ο Βαν Χέλσινγκ δεν αργεί να διαπιστώσει ότι ο επόμενος στόχος του Δράκουλα βρίσκεται στην οικία των Χόλμγουντ, έχοντας βάλει στο μάτι την μνηστή του αδερφού της Λούσι, καθώς και την ίδια.

Εκείνος και ο Άρθουρ Χόλμγουντ θα εξολοθρέψουν την αποθανούσα Λούσι η οποία, από τις πολλές επισκέψεις του κόμη, έχει μεταμορφωθεί σε βαμπίρ, και θα προσπαθήσουν να σώσουν την μνηστή του, Μίνα.

image

Η ταινία που σύστησε τον Κρίστοφερ Λι στον ρόλο του απέθαντου και αιμοδιψούς κόμη, ανέδειξε γλαφυρή την ερωτική διάσταση του βαμπιρικού μύθου και δημιούργησε ολόκληρη κινηματογραφική σχολή προβάλλεται, 60 σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στις αίθουσες, μέσα σε όλη την τεχνικολόρ πανδαισία της.

H ταινία «Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων», σκηνοθετήθηκε από τον Τέρενς Φίσερ. Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Hammer Studios, ενώ το σενάριο ανέλαβε να μεταφέρει στην κινηματογραφική οθόνη η Τζίμι Σάνγκστερ από το διάσημο μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ, Δράκουλας.

Κρίστοφερ Λι / Christopher Lee
(27 Μαΐου του 1922 – 7 Ιουνίου του 2015)

image

Ο Βρετανός ηθοποιός Κρίστοφερ Λι, υπηρέτησε με συνέπεια και με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τον Κινηματογράφο και την Έβδομη Τέχνη. Από τον ρόλο του Σάρουμαν στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και από την τριλογία του «Χόμπιτ», μέχρι τον Κόμη Ντόκου στην δεύτερη τριλογία του «Πολέμου των Άστρων». Αλλά και από τον κλασσικό πλέον «Κόμη Δράκουλα» της Hammer Films, μέχρι το αγαπημένο φιλμ «The Wicker Man» του 1973.

Το 1958, η εταιρεία παραγωγής Hammer θα γυρίσει το φιλμ “Δράκουλας, Ο Βρυκόλακας Των Καρπαθίων” και ο ψηλός ηθοποιός με την εντυπωσιακή φιγούρα και τα «γοτθικά» χαρακτηριστικά του, θα γίνει η απόλυτη ενσάρκωση του καταραμένου, απέθαντου Ρουμάνου Κόμη που διατηρεί την ύπαρξή του πίνοντας το αίμα των ζωντανών θυμάτων του.

Η ταινία θα γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία, χαρίζοντας στον πρωταγωνιστή της διεθνή φήμη και μία σειρά από πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές όπως:

  • Ο Βρυκόλακας Των Πυραμίδων (1959)
  • Taste Of Fear (1961)
  • The Pirates Of Blood River (1961)
  • Ρασπούτιν Ο Δαίμων Της Ρωσίας (1966)
  • Η Ερωμένη Του Διαβόλου (1968)

Διαβάστε επίσης:
Κρίστοφερ Λι: Ο πρίγκιπας του κινηματογραφικού τρόμου

Με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, το 7ο Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες, ταράτσες, παραλίες και σε μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας.