Σ’ επανέκδοση κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα στις Κινηματογραφικός Αίθουσες η χαρακτηριστική ιταλική κωμωδία του Αλμπέρτο Λατουάντα, με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή και καλό ηθοποιό Ούγκο Τονιάτσι, όπου εδώ ερμηνεύει τον Παρουτζίνι, έναν φαινομενικά ευσυνείδητο εφοριακό υπάλληλο, η προσοχή του οποίου στρέφεται στις αδελφές Ταταμάντζι, όταν πληροφορείται ότι κληρονόμησαν μια μεγάλη περιοχή…

Ads

Ο Εμερεζιάνο (Ούγκο Τονιάτσι) είναι ένας μεσήλικας εφοριακός υπάλληλος, αφοσιωμένος στην αναζήτηση μίας εύπορης συζύγου. Ταξιδεύοντας στη βόρεια Ιταλία θα συναντήσει τρεις αδερφές, οι οποίες παρότι πλούσιες δεν είναι δυστυχώς ούτε νέες, αλλά ούτε και ιδιαίτερα όμορφες.

image

Παρ’ όλα αυτά ο Εμερεζιάνο αποφασίζει να παντρευτεί μία από αυτές και τις άλλες δύο να τις διατηρήσει στον κύκλο του, ως ερωμένες… Οι άπειρες ερωτικά αδερφές αρχίζουν σταδιακά να λαχταρούν όλο και περισσότερους άντρες και ξεδιπλώνουν, στην πορεία, τα σεξουαλικά τους ταλέντα.

Ads

image

Όλα δείχνουν να λειτουργούν ομαλά για τον Εμερεζιάνο, μέχρι την ημέρα που εισβάλλει στη ζωή του μια νεαρή σερβιτόρα. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ο δύσμοιρος Εμερεζιάνο θα μετατραπεί σε αβοήθητο αιχμάλωτο και έρμαιο των ιδιοτροπιών διψασμένων για αγάπη γυναικών.

image

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο εμβληματικός ηθοποιός Ούγκο Τονιάτσι (Ugo Tognazzi), με πλούσια φιλμογραφία και ταινίες στο ενεργητικό του, όπως το “L’immorale” του 1967, για το οποίο κέρδισε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, αλλά και το φιλμ “La tragedia di un uomo ridicolo” του 1981, για το οποίο βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας.

image

Εκτός από τον Ούγκο Τονιάτσι, στην ταινία «Έλα Να Πάρεις Τον Καφέ Σε Μας» πρωταγωνιστούν επίσης οι: Μιλένα Βούκοτιτς, Πιέρο Κιάρα, Ζαν Ζακ Φουργκό, Άντζελα Γκούντγουιν, Φραντσέσκα Ρομάνα Κολούτζι.

image

Ένα καυστικό, όσο και χιουμοριστικό σχόλιο για την ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις. Βασίζεται στη νουβέλα του Πιέρο Κιάρα «La spartizione», η οποία έχει μεταφερθεί με ανάλογη επιτυχία και στο θέατρο.

image

Η ταινία «Έλα Να Πάρεις Τον Καφέ Σε Μας» (Venga a prendere il caffè… da noi / Come Have Coffee with Us – 1970) του Αλμπέρτο Λατουάντα, είναι μία δροσερή, ερωτική, μαύρη κωμωδία με το απαράμιλλο στιλ του Ιταλού σκηνοθέτη και με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Ούγκο Τονιάτσι. Το φιλμ κυκλοφορεί σε επανέκδοση στις Κινηματογραφικός Αίθουσες, από την Πέμπτη 31 Ιουλίου σε διανομή της Odeon.

Έτος: 1970 | Χώρα: Ιταλία | Διάρκεια: 98 λεπτά | Σκηνοθεσία: Alberto Lattuada | Σενάριο: Piero Chiara, Alberto Lattuada | Παίζουν: Ugo Tognazzi, Francesca Romana Coluzzi, Angela Goodwin