Ενδιαφέρουσα είναι και αυτή η εβδομάδα από κινηματογραφικές πρεμιέρες. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην ταινία του Νικόλα Δημητρόπουλου «Καλάβρυτα 1943», η οποία ήδη έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις, ενώ ξεχωρίζουν το ιαπωνικό αριστούργημα «Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας», αλλά και το δραματικό θρίλερ «Εξόριστος».

Ads

«Καλάβρυτα 1943»
Δραματική 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Νικόλας Δημητρόπουλος με τους: Μαξ Φον Σίντοφ, Δανάη Σκιάδη, Άστριντ Ρόος, Νικόλα Παπαγιάννη

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

«Antlers»
Τρόμου 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ με τους: Κέρι Ράσελ, Τζέσι Πλέμονς, Τζέρεμι Τόμας, Γκράχαμ Γκριν

Ads

H δασκάλα της μικρής και απομονωμένης πόλης του Όρεγκον και ο αδελφός της ο τοπικός σερίφης, ανακάλυψαν ότι ένας νεαρός μαθητής κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό με τρομακτικές συνέπειες.

«Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας»
Δραματική 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 121′

Γιαπωνέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ριουσούκε Χαμαγκούτσι με τους: Κοτόνε Φουρουκάουα, Κιγιοχίκο Σιμπουκάουα, Κατσούκι Μόρι

Ένα απρόβλεπτο ερωτικό τρίγωνο, μια εκδικητική χειρονομία αποπλάνησης που θα έχει αναπάντεχη κατάληξη και η συνάντηση δύο παλιών συμμαθητριών, που θα οδηγήσει σε ένα λυτρωτκό παιχνίδι ρόλων.

«Εξόριστος»
Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 121′

Κοσοβαρογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Βίσαρ Μορίνα με τους: Μίσελ Ματίσεβιτς, Σάντρα Χέλερ, Ράινερ Μποκ

Ο Τζαφέρ είναι ένας χημικός μηχανικός σε φαρμακευτική εταιρεία. Κατάγεται από το Κόσοβο και ζει στη Γερμανία με τη Γερμανίδα σύζυγό του Νόρα (η πάντα φανταστική Sandra Huller του Τόνι Έρντμαν) και τα τρία τους παιδιά. Έχει μια καλή δουλειά και ένα ωραίο σπίτι. Μια μέρα επιστρέφοντας από το γραφείο, ανακαλύπτει ένα νεκρό ποντίκι στην πόρτα του κήπου του. Αυτή είναι η αρχή μιας σειράς από γεγονότα που θα τον οδηγήσουν στη συνειδητοποίηση της θέσης του στη γερμανική κοινωνία αλλά και στην οικογένειά του.

«Το Εργοστάσιο»
Περιπέτεια 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 109′

Ρωσογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Γιούρι Μπίκοφ με τους: Ντένις Σβέντοφ, Αντρέι Σμολιάκοφ, Βλάντισλαβ Αμπάσιν

Ένας από τους σύγχρονους ολιγάρχες της Ρωσίας, που έγιναν μεγάλοι και τρανοί όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση αγοράζοντας για ένα κομμάτι ψωμί τις πρώην κρατικές βιομηχανικές υποδομές, αποφασίζει να κλείσει τη χαλυβουργία του, ανακοινώνοντας την πτώχευσή της. Βεβαια, το κλείσιμο του εργοστασίου μπορεί να συμφέρει τον ίδιο, αλλά όχι τους μεροκαματιάρηδες..

«Αρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση»
Animation 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 107′

Tα αδέρφια Τέμπλετον έχουν ενηλικιωθεί και δυστυχώς απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Όμως ένας νέος αρχηγός από κούνια, με δυναμική προσέγγιση και αποφασιστικό ύφος θα τους ενώσει ξανά και θα φέρει έμπνευση για μια νέα… οικογενειακή υπόθεση που δεν θα έχει προηγούμενο.