Γεμάτη η εβδομάδα αυτή από κινηματογραφικές πρεμιέρες με τις ταινίες που ξεχωρίζουν να είναι η «Ανάμνηση» με πρωταγωνίστρια και βασική παραγωγό την Τίλτντα Σουίντον που βραβεύτηκε με το βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, το υποψήφιο για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Quo Vadis, Aida?» και για το κοινό που αρέσκεται στην ποπ κουλτούρα το «Venom 2: Let there be Carnage».

Ads

Επίσης, τον δρόμο για τις αίθουσες βρήκε το «Δεν Υπάρχει Κακό» το οποίο βραβεύτηκε πέρυσι με την Χρυσή Άρκτο, ενώ στις αίθουσες κυκλοφορεί και το «Γκαγκάριν» που είχε βραβευθεί με βραβείο σκηνοθεσίας στις «Νύχτες Πρεμιέρας».

Ανάμνηση, Σινεφίλ

Υπόθεση: Η Τζέσικα, η οποία στη Σκοτία ασχολείται με την ανθοκομία, επισκέπτεται την αδελφή της στη Μπογκοτά. Εκεί αρχίζει να ακούει παράξενους ήχους, τους οποίους κανείς άλλος δεν αντιλαμβάνεται, και αναζητά την προέλευσή τους.

Ads

Σκηνοθεσία: Απιτσατπόνγκ Βερεσεθάκουλ
Σενάριο: Απιτσατπόνγκ Βερεσεθάκουλ
Πρωταγωνιστούν: Τίλντα Σουίντον, Ελκίν Ντίαζ, Ζαν Μπαλιμπάρ, Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο

Δεν Υπάρχει Κακό, Δραματική

Υπόθεση: Στο σύγχρονο Ιράν τέσσερις ιστορίες γύρω από τη θανατική ποινή φέρνουν μια χούφτα χαρακτήρες αντιμέτωπους με σκληρά ηθικά διλήμματα.

Σκηνοθεσία: Μοχάμαντ Ρασούλοφ
Σενάριο: Μοχάμαντ Ρασούλοφ
Πρωταγωνιστούν: Μπαράν Ρασούλοφ, Μοχάμαντ Σεντιγκιμέχρ, Ζχίλα Σχάχι

Venom 2: Let there be carnage, Περιπέτεια

Υπόθεση: Η καριέρα του ρεπόρτερ Έντι Μπροκ, ο οποίος πασχίζει να προσαρμοστεί με τον εξωγήινο συμβιωτή του Venom, ανακάμπτει όταν εξασφαλίζει αποκλειστική συνέντευξη με τον serial killer και θανατοποινίτη Κλέτους Κάσαντι. Τα πράγματα όμως γίνονται έκρυθμα όταν στο σώμα του τελευταίου εισχωρήσει ο πανίσχυρος, φονικός συμβιωτής Carnage.

Σκηνοθεσία: Άντι Σέρκις
Σενάριο: Κέλι Μαρσέλ, Τομ Χάρντι, Τόντ Μακφάρλαν
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Γούντι Χάρελσον, Μισέλ Γουίλιαμς, Ναόμι Χάρις

Quo Vadis, Aida?, Δραματική

Υπόθεση: Το καλοκαίρι του 1995 ο σερβικός στρατός καταλαμβάνει τη βοσνιακή Σρεμπρένιτσα. Η Άιντα εργάζεται ως διερμηνέας για τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών, στο στρατόπεδο των οποίων καταφθάνουν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης. Καθώς η τεταμένη κατάσταση γίνεται ασφυκτική, εκείνη θα πρέπει να πάρει αποφάσεις ζωής και θανάτου για τον εαυτό της και την οικογένειά της.

Σκηνοθεσία Τζασμίλα Ζμπάνιτς
Σενάριο: Τζασμίλα Ζμπάνιτς 
Πρωταγωνιστές: Γιάσνα Ντζούριτσιτς, Ιζούντιν Μπαΐροβιτς, Μπόρις Λερ

Minamata, Δραματική

Υπόθεση: Το 1971 ο Αμερικανός φωτογράφος Γιουτζίν Σμιθ ταξιδεύει στην Ιαπωνία ως απεσταλμένος του περιοδικού Life. Το ρεπορτάζ του για τη μόλυνση της παραθαλάσσιας πόλης Μιναμάτα από υδράργυρο θα κάνει το γύρο του κόσμου και θα γράψει φωτογραφική ιστορία.

Σκηνοθεσία: Άντριου Λέβιτας
Σενάριο: Ντέιβιντ Κέσλερ, Στήβεν Ντότερς, Άντριου Λέβιτας
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Μινάμι, Μπιλ Νάι

Μόνη με τα Όνειρά της, Δραματική

Υπόθεση: Στη Σικελία της δεκαετίας του ’60 οι γονείς της 11χρονης Λουτσία μεταναστεύουν στη Γαλλία, αφήνοντάς την προσωρινά στα χέρια της γιαγιάς της. Η ανήσυχη μικρή επαναστατεί απέναντι στη σιωπηλή αυστηρότητα της ντόνα Μαρία, η οποία όμως προσπαθεί να την προστατέψει από τα επώδυνα μυστικά του αποκλεισμένου μικρόκοσμού τους.

Σκηνοθεσία: Πάολο Λικάτα
Σενάριο: Πάολο Λικάτα, Ούγκο Τσίτι, Κατένα Φιορέλο 
Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Καστίλια, Τάνια Μπαμπάτσι, Κλαούντιο Κολοβά

Γκαγκάριν, Δραματική

Υπόθεση: Ο έφηβος Γιούρι αγωνίζεται να εμποδίσει την κατεδάφιση του οικιστικού συγκροτήματος Γκαγκάριν στα παρισινά προάστια. Ένα σύμπλεγμα πολυκατοικιών της δεκαετίας του ’60, το οποίο εγκαινίασε ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν.

Σκηνοθεσία: Φανί Λιατάρ, Ζερεμί Τρουίλ
Σενάριο: Φανί Λιατάρ, Ζερεμί Τρουίλ, Μπέντζαμιν Σαρμπίτ
Πρωταγωνιστούν: Αλσενί Μπατιλί, Λίνα Κούντρι, Τζαμίλ ΜακΚρέιβεν, Ντενίς Λαβάν

Ο Ρον Χάλασε, Animation

Υπόθεση: Στο κοντινό μέλλον ένα αγόρι αποκτά ένα ρομπότ-φίλο, το οποίο με την προηγμένη τεχνολογία του μπορεί να του κρατά συντροφιά. Αποδεικνύεται όμως ελαττωματικό, προκαλώντας μια σειρά από αναποδιές.

Σκηνοθεσία: Σάρα Σμιθ, Ζαν-Φιλίπ Βάιν, Οκτάβιο Ε. Ροντρίγκεζ