Το Tvxs.gr και η εταιρεία διανομής Weird Wave, σας προσκαλούν στην πρεμιέρα της νέας δημιουργίας του Ξαβιέ Τζιανολί: «Μαργκερίτ» (Marguerite – 2015). Έχοντας πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 72ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία πραγματοποιεί την επίσημη πρεμιέρα της, λίγο πριν την κυκλοφορία της στις ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες. Στείλτε μας E-mail και διεκδικήστε μία από τις δέκα (10) διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε το φιλμ, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ads

Μεταφερόμαστε στο 1921, καθώς βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της Χρυσής Δεκαετίας του ’20. Όχι πολύ μακριά από το Παρίσι, είναι μέρα γιορτής στο κάστρο της Μαργκερίτ Ντιμόν (Κατρίν Φρο). Όπως κάθε χρόνο, οι καθωσπρέπει εραστές της μουσικής συγκεντρώνονται στο πολυτελές σπίτι της ιδιοκτήτριας. Κανείς δεν ξέρει πολλά για αυτή τη γυναίκα, εκτός από το γεγονός ότι είναι πλούσια και ότι ολόκληρη η ζωή της είναι αφιερωμένη στο πάθος της: τη μουσική.

image

Η Μαργκερίτ τραγουδά. Τραγουδά με την καρδιά της, αλλά τραγουδά φρικτά παράφωνα. Η Μαργκερίτ ζούσε το πάθος της κλεισμένη σε μια γυάλα, και το υποκριτικό κοινό που έρχεται για να γελάσει μαζί της τής συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για τη ντίβα, που εκείνη όντως θεωρεί ότι είναι. Όταν ένας προβοκάτορας νεαρός δημοσιογράφος αποφασίζει να γράψει ένα διθυραμβικό άρθρο για την τελευταία της ερμηνεία, η Μαργκερίτ αρχίζει να πιστεύει ακόμα περισσότερο στο ταλέντο της.

Ads

image

Αυτό της δίνει το κουράγιο που χρειάζεται για να ακολουθήσει το όνειρό της. Παρά τους δισταγμούς του συζύγου της (Αντρέ Μαρσόν) και με τη βοήθεια μιας βιτριολικής πάλαι ποτέ φίρμας της όπερας, αποφασίζει να ξεκινήσει σκληρή εκπαίδευση για να δώσει το πρώτο της πραγματικό ρεσιτάλ μπροστά σ’ ένα πλήθος αγνώστων.

image

Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ξαβιέ Τζιανολί, δέκα (10) διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα τον τίτλο της ταινίας: «Marguerite». Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 1 Νοεμβρίου και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.

image

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Μαργκερίτ» (Marguerite – 2015), θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 20:00 (προσέλευση στις 19:30), στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) και η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας της Γαλλίας.

image

Ο καταξιωμένος Γάλλος σκηνοθέτης Ξαβιέ Τζιανολί – δύο φορές υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, με τα φιλμ του: «Quand j’étais chanteur» και «À l’origine» –  έκλεψε τις εντυπώσεις φέτος στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 72ου Φεστιβάλ Βενετίας, όπου και απέσπασε το Βραβείο Nazareno Taddei Award.

Η «Μαργκερίτ» («Marguerite»), αποτελεί μία απολαυστική, αντισυμβατική βιογραφία της χειρότερης σοπράνο στον κόσμο, εμπνευσμένη ελεύθερα από την αληθινή ιστορία της κακόφωνης τραγουδίστριας της όπερας, Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς.

image

Το φιλμ διακατέχεται από την έξοχη ερμηνεία της Κατρίν Φρο («Υψηλή Μαγειρική», «Το Κορίτσι Που Γυρίζει τις Σελίδες»). Ισορροπώντας δεξιοτεχνικά ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, η νέα δημιουργία του Ξαβιέ Τζιανολί είναι μια απολαυστική σάτιρα για την υποκρισία της υψηλής κοινωνίας και ταυτόχρονα, διηγείται την ξεκαρδιστική όσο και συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας αποφασισμένης να κυνηγήσει με πάθος το πιο εξωφρενικό της όνειρο.

Η ταινία «Μαργκερίτ» (Marguerite – 2015) του Ξαβιέ Τζιανολί, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες, από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, σε διανομή της εταιρείας Weird Wave.