Με την ταινία «Ερασιτέχνης Ζιγκολό», όπου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Τζον Τορτούρο έχοντας στο πλευρό τον Γούντι Άλεν, που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 1 Ιουλίου στο Village Park, συνεχίζει τις προβολές του, το 4ο Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Το Φεστιβάλ και φέτος θα μας κρατήσει παρέα μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά.

Ads

Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011. Διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, το Φεστιβάλ αναδεικνύει το αστικό τοπίο (πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α) αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.
 

image
 

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά μόνο από τα μέρη της πόλης που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Ads

 

Έτσι και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, όμορφοι χώροι της Αθήνας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών, μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα αποτελείται από επιλεγμένες ταινίες διαφορετικού είδους που στόχο έχουν να διασκεδάσουν αλλά και να ψυχαγωγήσουν το κοινό.
 

image
 

Αυτή την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 21:00, τη σκυτάλη παίρνει η νέα ταινία του Τζον Τορτούρο «Ερασιτέχνης Ζιγκολό», η οποία και παρουσιάζεται σε πρεμιέρα στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι: Γούντι Άλεν, Τζον Τορτούρο, Σοφία Βεργκάρα, Σάρον Στόουν, Βανέσα Παραντί.
 

image
 

Ο Φιοβαράντε (Τζον Τορτούρο) αποφασίζει να γίνει επαγγελματίας “Δον Ζουάν” για να κερδίσει χρήματα και να βοηθήσει τον αδέκαρο φίλο του Μάρεϊ (Γούντι Άλεν). Ο Μάρεϊ γίνεται προσωπικός “μάνατζερ” του Φιοβαράντε και σχηματίζουν ένα αχτύπητο δίδυμο, παγιδευμένο στην αγάπη και στο χρήμα…
 

image
 

Η ταινία, μία κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζον Τορτούρο, ουσιαστικά αφηγείται την ιστορία ενός ντροπαλού υπαλλήλου βιβλιοπωλείου, του Φιοβαράντε, που έχει δεύτερη ζωή. Ο αειθαλής Γούντι Άλεν αφήνει για λίγο την καρέκλα του σκηνοθέτη στον Τζον Τορτούρο και αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτή την κομεντί που πλημμυρίζει την μεγάλη οθόνη με τις γοητευτικές εικόνες της Νέας Υόρκης. Το φιλμ διαθέτει αυτοσαρκαστικό χιούμορ, σαγηνευτικές γυναίκες και υπέροχες τζαζ και λάτιν μουσικές. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες την Πέμπτη 3 Ιουλίου, σε διανομή της Village.
 


 

Η νέα ταινία του Τζον Τορτούρο «Ερασιτέχνης Ζιγκολό», θα προβληθεί την Τρίτη 1 Ιουλίου, στο Village Park (Θηβών 228 και Παρνασσού, Αγ. Ιωάννης), στις 21:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.