Ένα αυτοβιογραφικό  ντοκιμαντέρ για τον Ρίβερ Φίνιξ θα παρουσιάσει  το γαλλογερμανικό κανάλι Arte στις 29 Αυγούστου.

Ads

Το ντοκιμαντέρ του Γιομπστ Κνίγκε «Ρίβερ Φίνιξ, το πεφταστέρι» εξιστορεί τη ζωή του ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια τα οποία ήταν κάθε άλλο παρά εύκολα.

Ο ηθοποιός – σύμβολο της γενιάς Χ ήταν παιδί μιας οικογένειας χίπηδων που ακολουθούσαν νομαδικό βίο παίζοντας μουσική. Μάλιστα είχαν εμπλακεί και σε κάποια αίρεση που αργότερα κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Το 1980 πάντως ο δεκάχρονος Ρίβερ μετακομίζει με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια και κάνει δοκιμαστικά για τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις.

Ads

Σε ηλικία μόλις 16 ετών κάνει την πρώτη μεγάλη του επιτυχία στην ταινία Stand by me και ακολουθεί το The Mosquito Coast με τον Χάρισον Φορντ.

Μόλις δυο χρόνια αργότερα είναι υποψήφιος για όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία Running on Empty. Η γοητεία που ασκούσε εντός κι εκτός οθόνης ήταν ομολογημένη. Δεν έμελε όμως να κρατήσει για πολύ.

Το 1993, όντας μόλις 23 χρονών και πολλά υποσχόμενος μετά την ερμηνεία του στο My Own Private Idaho πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο κλαμπ Viper Room που διατηρούσε τότε ο Τζόνι Ντεπ.

Την εποχή εκείνη ο Φίνιξ βρισκόταν σε γυρίσματα για την ταινία Dark Blood – πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε με τη βοήθεια ενός δημιουργικού μοντάζ – με τη Τζούντι Ντέιβις ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο στούντιο για την ταινία Συνέντευξη με ένα Βρυκόλακα που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.