Στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζοντζού στη Νότια Κορέα, διοργανώνεται Αφιέρωμα στον σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν συνολικά δέκα ταινίες, παραγωγής του 2005 και έπειτα, οι οποίες αποτυπώνουν τη δραστική αλλαγή στο περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ads

Το Αφιέρωμα στον σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ενώ το παρών θα δώσουν ως προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ: ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας, ο ηθοποιός Βαγγέλης Μουρίκης και ο μοντέρ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γιώργος Μαυροψαρίδης – ως οικοδεσπότες σε φόρουμ με θέμα τον νέο ελληνικό κινηματογράφο.

Οι ταινίες που έχουν επιλεγεί να προβληθούν εμπεριέχουν κυρίως σύγχρονα θέματα όπως: ο κατακερματισμός της οικογενείας, η βία, η φτώχεια, η εκμετάλλευση, αλλά και η διάλυση των σχέσεων στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Αναλυτικά οι δέκα (10) ταινίες που θα προβληθούν στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζοντζού στη Νότια Κορέα, είναι οι εξής:

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζοντζού, είναι ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ασίας και αποτελεί μεγάλο υποστηριχτή του κορεάτικου πειραματικού κινηματογράφου. Στη φετινή 16η  διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 30 Απριλίου έως το Σάββατο 9 Μαΐου, θα προβληθούν συνολικά 200 ταινίες από 47 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζοντζού στη Νότια Κορέα:  16th Jeonju International Film Festival

Ads