Μια μαύρη κωμωδία με πολλά εφέ και μια βραβευμένη κοινωνική ιστορία καταγράφουν από δυο όχι και πολύ διαφορετικές οπτικές την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ σε σχέση με το Μεξικό. 

Ads

Η «Καλή Μητέρα» (La Madre Buena), σε σκηνοθεσία της Sarah Clift, καταγράφει την εσωτερική μάχη μιας μητέρας ανάμεσα στις πολιτικές της πεποιθήσεις και στην ικανοποίηση των επιθυμιών του γιού της. Ο μικρός έχει γενέθλια και θέλει η πινιάτα του -που κατά το έθιμο θα σπάσει- να μοιάζει στον νέο Αμερικανό Πρόεδρο. Η μητέρα του όμως δεν τον θέλει ούτε έτσι μέσα στο σπίτι της. Ο γιος της είναι φανερά στεναχωρημένος. Τι θα κάνει τώρα εκείνη;

Η ταινία απέσπασε πέντε χρυσά βραβεία Kinsale. Καλύτερου διεθνούς σκηνοθέτη, καλύτερου διεθνούς πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, καλύτερου διεθνούς σεναρίου, καλύτερου κάστινγκ, καλύτερης διεθνούς ταινίας κάτω των 5 λεπτών. 

Το M.A.M.O.N. (Monitor Against Mexicans Over Nationwide) είναι μια μαύρη κωμωδία με πολλά εφέ που σατιρίζει το τείχος το οποίο θέλει να χτίσει ο Ντόναλντ Τράμπ στα σύνορα με το Μεξικό. Η ταινία γυρίστηκε στο πλαίσιο της Wecanfxit, της εταιρίας παραγωγής Aparatus. Η δράση έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό, προσπαθώντας «να κάνει τον κόσμο καλύτερο, με ένα pixel τη φορά»!