Ο Αύγουστος μας υποδέχεται με πολλές και διαφορετικές ταινίες να πραγματοποιούν την εμφάνιση τους στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Ads

Ο Αντόνιο Μπαντέρας βρίσκεται «Σε Απόσταση Ασφαλείας», ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ ταξιδεύει από το Μεξικό στις Η.Π.Α., στο φιλμ «Σουζάνα, με Σκοτώνεις», ενώ ο Κρίστοφερ Νόλαν παρουσιάζει την πολύ-αναμενόμενη «Δουνκέρκη» του (φωτογραφία άρθρου).

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr επιλέξαμε και παρουσιάζουμε αναλυτικά δέκα (10) χαρακτηριστικές δημιουργίες, με τις επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας τους, καθώς και τα αντίστοιχα ελληνικά trailer τους*.

«ΙΡΙΣ» (In The Shadow Of Iris – 2016) του Ζαλίλ Λεσπέρ Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 03 Αυγούστου

Ads

image

Ο πλούσιος και ισχυρός τραπεζίτης Αντουάν Ντοριό τρώει σε ένα πολυτελές εστιατόριο μαζί με την όμορφη γυναίκα του, Ίρις, η οποία εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ενώ εκείνος πληρώνει τον λογαριασμό. Του ζητείται ένα τεράστιο ποσό για λύτρα και υπό την παρακολούθηση της αστυνομικού ντετέκτιβ Ναταλί Βεσσέρ, ξεκινά να αφήσει τα χρήματα σε έναν απόμερο σταθμό τρένου, όπως του έχει ζητηθεί. Όμως η Ίρις δεν είναι εκεί…

Ο Ζαλίλ Λεσπέρ, έχοντας ήδη μία επιτυχημένη καριέρα τόσο ως ηθοποιός (Βραβείο Σεζάρ καλύτερου νέου ηθοποιού) όσο και ως σκηνοθέτης με το φιλμ «Yves Saint Laurent», επιστρέφει με την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του. Το «ΙΡΙΣ», είναι εμπνευσμένο από την Ιαπωνική ταινία «Chaos» (2000) του Hideo Nakata. Πρόκειται για μία αξιόλογη ταινία είδους. Ένα θρίλερ χειραγώγησης, που παράλληλα φλερτάρει με τους κώδικες ενός ερωτικού φιλμ νουάρ, με επιρροές από το σύμπαν των κόμικς αλλά και ταινιών όπως τα «Gone Girl», «Vertigo» και «Body Double». Ο σκηνοθέτης μεταμορφώνει την Πόλη του Φωτός σε ένα σκοτεινό, απόμακρο τοπίο, κατάλληλο για να αγκαλιάσει την ψυχρότητα των χαρακτήρων του, δίνοντάς τους χώρο να εκφράσουν τις διαστροφές τους, αλλά και τις επιθυμίες τους.

Η «ΙΡΙΣ» είναι η πρώτη ταινία στην οποία ο Λεσπέρ υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και αναλαμβάνει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μαζί του, βρίσκεται η Σαρλότ Λε Μπον (η Victoire στο «Yves Saint Laurent») η οποία μεταμορφώνεται σε μία femme fatale / μοιραία γυναίκα, μυστηριώδης και αινιγματική, μία ερωμένη που φτάνει στα άκρα. Το ερωτικό τρίγωνο ολοκληρώνεται με την παρουσία του Ρομαίν Ντουρί, ο οποίος ενσαρκώνει έναν τραχύ άντρα, που δεν έχει τίποτα να χάσει. Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Λεσπέρ και ο σεναριογράφος και συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων,  Τζέρεμι Γκουέζ.

«Σε Απόσταση Ασφαλείας» (Security – 2017) του Αλέν Ντεροσέ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 03 Αυγούστου

image

Το μόνο που ήθελε ο Έντι Ντίκον ήταν μία ήσυχη, ανούσια δουλειά. Αλλά διάλεξε το λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Ένας άοπλος φύλακας ασφαλείας ρισκάρει τα πάντα για να βοηθήσει ένα ανυπεράσπιστο δεκάχρονο κορίτσι που κινδυνεύει από μία συμμορία, που την αναζητάει προκειμένου να μην καταθέσει ενάντια στο αφεντικό τους. Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Γκαμπριέλα Ράιτ.

«Συμβαίνουν πολλά στην ψυχολογία του βασικού μας χαρακτήρα. Είναι ένας βετεράνος πολέμου, ένας πατέρας που έχει δυσκολίες με την οικογένειά του. Η γοητεία στην ιστορία μας βρίσκεται στο ότι θα μάθει, μέσω της περιπέτειάς του, πώς να φέρει τους δικούς του ανθρώπους πιο κοντά. Ένα άλλο πράγμα που με ιντρίγκαρε σχετικά με το σενάριο ήταν ότι όλη η ιστορία συμβαίνει μέσα σε ένα φθηνό, παλιό εμπορικό κέντρο, μέσα σε μια νύχτα.» – Αλέν Ντεροσέ

«Σουζάνα, με Σκοτώνεις» (You’re Killing Me Susana / Me Estás Matando, Susana – 2016) του Ρομπέρτο Σνάιντερ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 03 Αυγούστου

image

Ο Ελίχιο (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ), ένας αξιαγάπητος και χαρισματικός ηθοποιός ξυπνάει ένα πρωί και ανακαλύπτει πως η σύζυγος του Σουζάνα (Βερόνικα Εκέγκουϊ) τον παράτησε, χωρίς καμιά λέξη ή προειδοποίηση. Η βεβαιότητα του πως τα πράγματα μεταξύ τους ήταν τέλεια καταρρέει, όσο αρχίζει να μιλάει με οποιονδήποτε μπορεί να έχει πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκεται. Μερικούς μήνες μετά, ο Ελίχιο μαθαίνει ότι η Σουζάνα παρακολουθεί ένα εργαστήριο σεναρίου στην Αϊόβα. Αποφασίζει τότε να πουλήσει το αυτοκίνητο του, να αφήσει πίσω του το Μεξικό και να πάει να την βρει. Μόλις όμως φτάσει σε αυτή την Μεσοδυτική πανεπιστημιακή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών συνειδητοποιεί πως είναι σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα μόλις ο κοντούλης και φλύαρος Ελίχιο ανακαλύψει πως η Σουζάνα έχει σχέση με έναν ποιητή, τον Σλάβομιρ. Μετά από ένα γερό, με κατηγορίες ένθεν και ένθεν καυγά, ο Ελίχιο με την Σουζάνα θα καταλήξουν στο κρεβάτι να κάνουν παθιασμένο έρωτα. Η συμφιλίωση τους είναι αστεία, χαρούμενη και ρομαντική. Έτσι, ο Ελίχιο αποφασίζει να μείνει μαζί της μέχρι να τελειώσει το εργαστήριο. Σιγά σιγά όμως επιστρέφει στις παλιές του συμπεριφορές, εκείνες που έκαναν την Σουζάνα να τον εγκαταλείψει. Και η Σουζάνα δε θέλει με τίποτα να επιστρέψει στην παλιά καθημερινότητα τους.

Η ταινία «Σουζάνα με Σκοτώνεις» είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ciudades Desiertas» του José Agustín. Με μια δόση κυνισμού, η ταινία αποτελεί το ταξίδι ενός Μεξικανού στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια αυστηρή κοινωνία και έναν ψυχρό χειμώνα, αλλά πάνω από όλα στην ίδια του την ψυχή, σε μια μάχη ανάμεσα στην μάτσο ιδιοσυγκρασία του και την αγάπη του για την Σουζάνα. Είναι ένα ταξίδι ανάπτυξης, αστείο, με πόνο, αλλά και με άπλετο ρομαντισμό.

«Ο Μαύρος Πύργος» (The Dark Tower – 2017) του Νικολάι Άρσελ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 03 Αυγούστου

image

Ο τελευταίος Πιστολέρο, Roland Deschain (Ίντρις Έλμπα), βρίσκεται σε αιώνια μάχη με τον Walter O’Dim, τον Μαυροντυμένο Άντρα (Μάθιου Μακόναχι). Ο Deschain είναι αποφασισμένος να εμποδίσει τον Μαυροντυμένο Άντρα απ’ το να γκρεμίσει τον Μαύρο Πύργο, ο οποίος συγκρατεί το σύμπαν από το να διαλυθεί. Με το πεπρωμένο των κόσμων να διακυβεύεται, το καλό και το κακό θα συγκρουστούν στην έσχατη μάχη, καθώς μόνο ο Roland μπορεί να προστατέψει τον Πύργο από τον Μαυροντυμένο Άντρα.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ. Ο Gunslinger Roland Deschain (Ίντρις Έλμπα) περιπλανιέται σε ένα τοπίο που μοιάζει με την παλιά Δύση αναζητώντας τον Σκοτεινό Πύργο, με την ελπίδα ότι η εύρεσή του θα συντηρήσει τον κόσμο που πεθαίνει. Πρωταγωνιστούν: Μάθιου Μακόναχι, Ίντρις Έλμπα, Κάθριν Γουίνικ, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Έιμπι Λι, Τομ Τέιλορ.

«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» (The Hitman’s Bodyguard – 2017) του Πάτρικ Χιουζ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17 Αυγούστου

image

Ο κορυφαίος σωματοφύλακας στον κόσμο (Ράιαν Ρέινολντς), καλείται να προστατεύσει τη ζωή του θανάσιμου εχθρού του, ενός από τους πιο διαβόητους εκτελεστές του πλανήτη (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον). Ο ασταμάτητος σωματοφύλακας και ο αδίστακτος δολοφόνος, βρίσκονται για χρόνια αντιμέτωποι, αλλά τώρα θα βρεθούν μαζί για ένα τρελό 24ωρο. Κατά τη διάρκεια της άγριας περιπέτειας που θα τους μεταφέρει από την Αγγλία έως τη Χάγη, θα αντιμετωπίσουν καταδιώξεις με αυτοκίνητα, αλλόκοτες περιπέτειες με το πλοίο, αλλά κι έναν ανελέητο δικτάτορα της Ανατολικής Ευρώπης, που διψάει για αίμα. Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Ρέινολντς, Γκάρι Όλντμαν, Σάμιουελ Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ.

Tulip Fever (2017) του Τζάστιν Τσάντγουικ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24 Αυγούστου

image

17ος αιώνας, Ολλανδία. Ένας καλλιτέχνης αναλαμβάνει να ζωγραφίσει το πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας μετά από πρόταση του συζύγου της. Οι δύο νέοι, όμως, ερωτεύονται και αποφασίζουν να επενδύσουν στο εμπόριο τουλίπας, το οποίο τότε ήταν φοβερά επικερδές, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να χτίσουν ένα μέλλον μαζί. Η μοιραία τους απόφαση θα αλλάξει τις ζωές τους, αλλά και εκείνες των γύρω τους. Πρωταγωνιστούν: Ντέιν ΝτεΧάαν, Αλίσια Βικάντερ, Κριστόφ Ουόλτς, Τζούντι Ντεντς, Τζακ Ο’Κόνελ.

«Δουνκέρκη» (Dunkirk – 2017) του Κρίστοφερ Νόλαν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 24 Αυγούστου

image

Ο Κρίστοφερ Νόλαν («Interstellar», «Inception», τριλογία «The Dark Knight») σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο στην επική, δραματική ταινία «Δουνκέρκη», το νέο του κινηματογραφικό project, τρία χρόνια μετά το «Interstellar». Η ταινία «Δουνκέρκη» ξεκινά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού. Παγιδευμένοι στην παραλία, με τις πλάτες τους στην θάλασσα έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει.

Στην «Δουνκέρκη» πρωταγωνιστεί ένα εντυπωσιακό καστ, ανάμεσα στους οποίους οι Τομ Χάρντι («The Revenant», «Mad Max: Fury Road», «Inception»), Μαρκ Ράιλανς («Bridge of Spies», «Wolf Hall»), Κένεθ Μπράνα («My Week with Marilyn», «Hamlet», «Henry V»), Κίλιαν Μέρφι («Inception», τριλογία «The Dark Knight»), όπως και ο πρωτοεμφανιζόμενος Φιόν Γουάιτχεντ. Στο καστ θα δούμε επίσης τους Ανιουρίν Μπαρνάρντ, Χάρι Στάιλς, Τζέιμς Ντ’Άρσι, Τζακ Λόουντεν, Μπάρι Κιόγκαν και Τομ Γκλιν-Κάρνι.

«Atomic Blonde» (2017) του Ντέιβιντ Λιτς
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31 Αυγούστου

image

Ένας μυστικός πράκτορας της MI6 αποστέλλεται στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να ερευνήσει τη δολοφονία ενός συναδέλφου πράκτορα και να ανακτήσει μια χαμένη λίστα διπλών πρακτόρων. Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Τζέιμς Μακαβόι, Σοφία Μπουτέλα, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Τζον Γκούντμαν, Τόμπι Τζόουνς, Έντι Μαρσάν

«Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» (Valerian and The City of a Thousand Planets – 2017) 3D του Λικ Μπεσόν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31 Αυγούστου

image

Στον 28ο αιώνα, ο Βαλέριαν (Ντέιν Ντε Χάαν) και η Λορελίν (Κάρα Ντελεβίν) είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργού Αμύνης (Κλάιβ Όουεν), οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Άλφα – μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου τα είδη από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς. Υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο του Άλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών και ο Βαλέριαν με τη Λορελίν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο τον Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση; Πρωταγωνιστούν: Ντέιν Ντε Χάαν, Κάρα Ντελεβέν, Κλάιβ Όουεν, Ίθαν Χοκ, Τζον Γκούντμαν, Κρις Γου, Ριάνα.

«Μεγάλωσε αν Τολμάς» (Rock’n Roll – 2016) του Γκιγιόμ Κανέ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31 Αυγούστου

image

O 43χρονος Γκιγιόμ Κανέ / Guillaume Canet έχει τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος. Ωστόσο ο εγωισμός του θίγεται όταν μια νεαρή δημοσιογράφος του μιλάει μονάχα για τον Pierre Niney και τον Gaspard Ulliel ως την ανερχόμενη γενιά. Η Camille, μια νεαρή 20χρονη ηθοποιός με την οποία γυρίζει μια ταινία, θα του υπενθυμίζει επίσης επίμονα την ηλικία του. Για τον Κανέ, αυτή η περίοδος είναι περίοδος ενδοσκόπησης και ο ίδιος αρχίζει να φέρεται παράξενα δυσαρεστώντας την γυναίκα του και τους δικούς του. Η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Γκιγιόμ Κανέ – ζευγάρι στη ζωή αλλά και στην συγκεκριμένη ταινία – περνάνε μαζί την κρίση των σαράντα, σε μία ανατρεπτική κωμωδία.

* Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες, έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τις εταιρείες διανομής, αλλά η τήρηση του προγραμματισμού, βρίσκεται στη διακριτική τους ευχέρεια.