Από 1η Οκτωβρίου του 2013, το κανάλι της Finos Film στο YouTube θα αλλάξει περιεχόμενο. Ο λόγος είναι ότι προέκυψαν σύνθετα θέματα νομικής φύσεως, που αναγκάζουν την εταιρία να αντικαταστήσει τις ταινίες της με αποσπάσματα από τις καλύτερες σκηνές τους. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Με χαρά είχαμε υποδεχθεί πριν από λίγο καιρό καιρό σε σχετικό άρθρο, το γεγονός ότι η Φίνος Φιλμ αποκτούσε το δικό της κανάλι στο Youtube, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να παρακολουθήσουν τις ταινίες που σφράγισαν τη «χρυσή εποχή» του Ελληνικού Κινηματογράφου.
 
Δυστυχώς όμως, όπως μας γνωστοποίησε επίσημα η εταιρεία Finos Film, με σχετικό Δελτίο Τύπου, θέματα νομικής φύσεως, την αναγκάζουν να αντικαταστήσει τις ταινίες της.

image
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Finos Film, αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
«Η Finos Film, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής αλλά και σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πειρατεία των ταινιών της, αποφάσισε να έρθει πιο κοντά στις νεότερες γενιές μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Η εταιρία ξεκίνησε τον Αύγουστο να ανεβάζει πιλοτικά ολόκληρες τις ταινίες της, σε μια beta εκδοχή του καναλιού, πριν ανακοινωθεί επίσημα.
 
Με πάνω από 28.500 συνδρομητές και 1.000.000 προβολές μέχρι σήμερα, η ανταπόκριση του κοινού ήταν κάτι περισσότερο από θερμή. Στην πορεία, όμως, παρουσιάστηκαν σύνθετα θέματα νομικής φύσεως, που αναγκάζουν την Finos Film να αλλάξει το περιεχόμενο του καναλιού της.
 
Από 1η Οκτωβρίου 2013 το επίσημο κανάλι της Finos Film στο YouTube θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις καλύτερες σκηνές των ταινιών της, ενώ θα ακολουθήσουν ειδικά αφιερώματα τόσο για την Finos Film και τον πρωτοπόρο δημιουργό της Φιλοποίμενα Φίνο, όσο και για τους αξεπέραστους καλλιτέχνες και συντελεστές της.»

image
 
Η εταιρία δήλωσε σχετικά µε αυτή την απόφαση:
 
«Στόχος της Finos Film ήταν να φέρουµε τις ταινίες πιο κοντά στο κοινό, πολεµώντας παράλληλα σε ένα βαθµό την πειρατεία. Τα σύνθετα θέµατα δικαιωµάτων που παρουσιάστηκαν, προκύπτουν κυρίως από την άγνοια που επικρατεί στη χώρα µας ως προς τα νέα µέσα και τις δυνατότητες που προσφέρουν. Θέλουµε να ευχαριστήσουµε το κοινό, που αγκάλιασε από την αρχή αυτή την προσπάθεια και να το διαβεβαιώσουµε ότι θα εµπλουτίζουµε διαρκώς τη νέα µορφή του καναλιού µε ξεχωριστό υλικό.»
 
Ας ελπίσουμε πάντως τα όποια προβλήματα να λυθούν σύντομα και ο Κινηματογραφικός αυτός θησαυρός να είναι σύντομα και πάλι διαθέσιμος στο κοινό.
 
Επισκεφθείτε το κανάλι της Φίνος Φιλμ στο YouTube.