Ο Ιούλιος μας υποδέχεται με πολλές και διαφορετικές ταινίες να πραγματοποιούν την εμφάνιση τους στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Από ταινίες εποχής, όπως η «Αποπλάνηση» της Σοφία Κόπολα και η «Λαίδη Σούζαν: Έρωτες & Φιλίες» του Γουίτ Στίλμαν, μέχρι τρισδιάστατα blockbuster, όπως το «Spiderman: Η Επιστροφή στον Τόπο του», «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση», αλλά και η νέα ταινία του Λικ Μπεσόν: «Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες». Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr επιλέξαμε και παρουσιάζουμε δεκατρείς (13) χαρακτηριστικές ταινίες, οι οποίες θα δούμε τον Ιούλιο στις Αίθουσες και τις παρουσιάζουμε αναλυτικά με τις επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας τους, αλλά και τα αντίστοιχα ελληνικά trailer.

Ads

«Η Αποπλάνηση» (The Beguiled – 2017) της Σοφία Κόπολα
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6 Ιουλίου

image

Η ατμοσφαιρική ταινία, «Η Αποπλάνηση» (The Beguiled – 2017), βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τόμας Κάλιναν, αφηγείται, μέσα από τη γυναικεία ματιά, την ιστορία ενός πληγωμένου στρατιώτη (Κόλιν Φάρελ) που, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου και συγκεκριμένα το 1864, βρίσκει καταφύγιο, ώσπου να αναρρώσει, σε ένα σχολείο θηλέων οικότροφων στη Βιρτζίνια, όπου τον περιθάλπουν ως ηθικό τους χρέος. Η παρουσία του εκεί όμως, ξυπνά στα κορίτσια και τις μοναχικές γυναίκες του σχολείου (Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ελ Φάνινγκ), καταπιεσμένα ένστικτα, πάθη και ανάγκες, προκαλώντας μεταξύ τους ανταγωνισμούς και συγκρούσεις που φτάνουν ακόμα και στα άκρα.

Ads

Η νέα ταινία της Σοφία Κόπολα, πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 70ού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ελ Φάνινγκ, Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ανγκουρί Ράις, Κόλιν Φάρελ, Ούνα Λόρενς.

«Η ιστορία ανήκει στο είδος της αμερικανικής, γοτθικής λογοτεχνίας του Νότου. Δεν πρόκειται για ταινία τρόμου, αν και υφέρπει ο τρόμος. Είναι γεμάτη ένταση και καταστροφή. Κι όλα γίνονται μεταξύ γυναικών, πράγμα που τη κάνει ακόμα πιο επιβλητικά σαγηνευτική […] Όταν μου είπε την ιδέα της η Σοφία, δύο χρόνια πριν, κατάλαβα πως αυτό που την τράβηξε στην ιστορία ήταν ο εγκλεισμός και η απομόνωση όλων αυτών των γυναικών […] Υπάρχει θάνατος στην ταινία, αλλά η ταινία πραγματεύεται και τον τρόπο που κάποιος πεθαίνει μέσα του.» – Κίρστεν Ντανστ

Διαβάστε επίσης:
Νικόλ Κίντμαν: Από τον Στάνλει Κιούμπρικ μέχρι τον Γιώργο Λάνθιμο

«Απροσδόκητος Έρωτας» (Hampstead – 2017) του Τζόελ Χόπκινς
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6 Ιουλίου

image

Μία Αμερικανίδα χήρα θα βρει, απροσδόκητα, την αγάπη στο πρόσωπο ενός άντρα που ζει στο Χάμπστεντ, όταν θα αντιμετωπίσουν μαζί, αυτούς που θέλουν να κατεδαφίσουν το σπίτι του. Εμπνευσμένο από μία πραγματική ιστορία, η ταινία «Απροσδόκητος Έρωτας» είναι μία γοητευτική και τρυφερή ιστορία για το πώς η αγάπη μπορεί να βρεθεί στα πιο απρόσμενα μέρη και αποδεικνύει μια για πάντα ότι η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο σε ότι αφορά στις δεύτερες ευκαιρίες. Η Νταϊάν Κίτον και ο Μπρένταν Γκλίσον ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία τρυφερή ιστορία αγάπης, που άνθισε με τον πιο απρόσμενο τρόπο στο πιο απρόσμενο μέρος, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που όλοι θεωρούσαν αταίριαστους.

«Ο Πιλότος» (Κoblic – 2016) του Σεμπαστιάν Μπορενζστάιν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6 Ιουλίου

image

1977, Αργεντινή. Η στρατιωτική δικτατορία αποφασίζει να εκτελέσει πολιτικούς κρατουμένους ρίχνοντας τους στη θάλασσα από πολεμικά αεροσκάφη. Ο Τόμας Κόμπλικ είναι πιλότος σε μία από τις πτήσεις. Όταν συνειδητοποιήσει τη μοίρα των επιβατών του θα βρεθεί σε ένα από τα πια πιο αγωνιώδη σταυροδρόμια της ζωής του. Καθώς η δικτατορία απλώνει τα πλοκάμια της σε κάθε σπιθαμή της χώρας, ο Κόμπλικ προσπαθεί να κρυφτεί στην άγρια και διεφθαρμένη Αργεντινή. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Νταρέν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ίνμα Κουέστα. Βραβείο Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου & Καλύτερης Φωτογραφίας στο- Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μάλαγας.

«Spiderman: Η Επιστροφή στον Τόπο του» (Spider-Man: Homecoming – 2017) 3D του Τζον Γουότς
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6 Ιουλίου

image

Ο νεαρός Πήτερ Πάρκερ / Spider-Man (Τομ Χόλαντ) μετά το ντεμπούτο του στο «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», αναζητεί την πρωτόγνωρη ταυτότητά του ως ιπτάμενος υπερήρωας στο «SpiderMan: Η Επιστροφή στον Τόπο του». Ενθουσιασμένος από την εμπειρία του με τους Εκδικητές, ο Πήτερ επιστρέφει στο σπίτι του, όπου ζει με την θεία Μέι (Μαρίζα Τομέι) κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του καινούργιου του μέντορα, Τόνι Σταρκ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ). Ο Πήτερ προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καθημερινή του ρουτίνα – αποσπάται όμως από τις σκέψεις του που του υποδεικνύουν οτι είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός φιλικός γείτονας. Όταν όμως εμφανίζεται ο Vulture (Μάικλ Κίτον), ένας καινούργιος εχθρός, τότε όλα εκείνα που ο Πήτερ θεωρεί σημαντικά μοιάζουν να απειλούνται.

«Ο Πλανήτης Των Πιθήκων: Η Σύγκρουση» (War for the Planet of the Apes – 2017) του Ματ Ριβς (Η.Π.Α.)
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13 Ιουλίου

image

Η ταινία «Ο Πλανήτης Των Πιθήκων: Η Σύγκρουση», αποτελεί το τρίτο κεφάλαιο της εμπορικά επιτυχημένης blockbuster σειράς. Ο Σίζαρ και οι πίθηκοι μπλέκονται σε μία φονική μάχη, μ’ έναν στρατό ανθρώπων υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη. Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί για το είδος του. Όταν το ταξίδι του τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και το μέλλον του πλανήτη.

Ο Άντι Σέρκις είναι ο μεγαλοπρεπής Σίζαρ, συνεπικουρούμενος από τα τελευταίας τεχνολογίας ειδικά εφέ της Weta Digital. Πλάι του, θα βρεθούν και πάλι οι Καρίν Κονοβάλ (Μορίς), Τέρι Νόταρι (Ρόκετ), Τζούντι Γκριρ (Κορνήλια) και Τόμπι Κέμπελ (Κόμπα). Πέρα από τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε και όμως, υπάρχουν και νέοι που έρχονται για να μας εντυπωσιάσουν. Ο δύο φορές προτεινόμενος για Όσκαρ, Γούντι Χάρελσον στον ρόλο του Συνταγματάρχη, ο Στιβ Ζαν στον ρόλο ενός μοναχικού πιθήκου που φέρνει το χιούμορ και τη ζεστασιά στην καρδιά των πιθήκων στην πιο σκοτεινή τους στιγμή και η Αμάια Μίλερ ως Νόβα, ένα παιδί που θα αποτελέσει απροσδόκητο σύνδεσμο μεταξύ πιθήκων και ανθρώπων, θα δώσουν νέα πνοή στο τρίτο κεφάλαιο της ταινίας. Πέρα από τους πρωταγωνιστές, όμως, η κινηματογράφηση της ταινίας σε φιλμ 65 χιλιοστών προσδίδει διαστάσεις εποποιίας, όπως και το soundtrack από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Μάικλ Τζιακίνο.

«Το Μπαρ» (El Bar – 2017) του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13 Ιουλίου

image

Ένα μπαρ, ένα συνηθισμένο μεσημέρι. Θαμώνες κάθονται μαζί με περαστικούς και μοιράζονται τηγανητά γλυκά και σάντουιτς με ψητό ζαμπόν και τυρί. Η ζωή κυλάει κανονικά μέχρι που ένας πελάτης βγαίνει από το μπαρ και πυροβολείται μέσα στη μέση της έρημης πλατείας. Όλοι μέσα στο μπαρ κοιτάνε αποσβολωμένοι, μέχρι που ένας αποφασίζει να βγει έξω να δει τι γίνεται, για να καταλήξει και αυτός με μία σφαίρα. Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί κανείς δεν τολμά να βγει να βοηθήσει τους δύο άντρες: ίσως να υπάρχει ένας τρελός που πυροβολεί από κάποια οροφή. Η πλατεία παραμένει επικίνδυνα άδεια και τα τηλέφωνα δεν έχουν σήμα. Μέσα στον πανικό, παρατηρούν ότι κάποιος μετακίνησε τα πτώματα. Και τότε η φαντασία τους οργιάζει για να καταλήξουν σε μία ιδέα: Και αν ο κίνδυνος βρίσκεται μέσα στο μπαρ; Και αν οι πυροβολισμοί τελικά είναι για να τον κρατήσουν μέσα και να μην κινδυνέψουν αυτοί που είναι έξω;

Εμπνευσμένος από τον Κάρπεντερ και την ταινία «Ο σταθμός 13 δέχεται επίθεση» αλλά και το αριστούργημα του Λουίς Μπουνιουέλ, «Εξολοθρευτής Άγγελος», ο Ντε λα Ιγκλέσια παραδίδει ένα κλειστοφοβικό και ξέφρενο θρίλερ με μία έντονη δόση μαύρου χιούμορ, χαρακτηριστικό του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη. Με τους Μπλάνκα Σουάρες («Δέρμα που Κατοικώ»), Μάριο Κασας και Τερέλε Πάβεζ (La Mula, I want you).

«Ο Κύκλος» (The Circle – 2017) του Τζέιμς Πόνσολντ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13 Ιουλίου

image

Όταν η Μέι προσλαμβάνεται στην μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εταιρία Τεχνολογίας και Social Media στον κόσμο, θεωρεί ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής της. Καθώς ανέρχεται στην ιεραρχία, ενθαρρύνεται από τον Ιδρυτή της εταιρίας Ίμον να συμμετέχει σε ένα επαναστατικό πείραμα που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας, της ηθικής και τελικά κάθε προσωπικής ελευθερίας. Η συμμετοχή της στο πείραμα και κάθε απόφαση που λαμβάνει επηρεάζει το μέλλον και τις ζωές των φίλων της, της οικογένειας της αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Πρωταγωνιστούν: Έμα Γουότσον, Τομ Χανκς, Τζον Μποτέγκα, Μπιλ Πάξτον. Ένα σύγχρονο καθηλωτικό θρίλερ, που διαδραματίζεται στο – όχι και τόσο – μακρινό μέλλον. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο best seller του Dave Eggers που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

«Αόρατος Επισκέπτης» (The Invisible Guest / Contratiempo – 2016) του Οριόλ Πάουλο
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Ιουλίου

image

Ο νεαρός και καταξιωμένος επιχειρηματίας Αντριάν Ντόρια ξυπνάει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, κλειδωμένο από μέσα, με το νεκρό σώμα της ερωμένης του στο πλευρό του. Κατηγορούμενος για το φόνο της, ο Αντριάν προσλαμβάνει μια καταξιωμένη δικηγόρο και μέσα σε μια νύχτα θα πρέπει να βρουν μαζί πώς θα γλυτώσει την καταδίκη. Τέσσερα χρόνια μετά το επιτυχημένο θρίλερ μυστηρίου «Το Σώμα», ο Οριόλ Πάουλο επιστρέφει με ένα νέο αγωνιώδες θρίλερ.

«Λαίδη Σούζαν: Έρωτες & Φιλίες» (Love & Friendship – 2016) του Γουίτ Στίλμαν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Ιουλίου

image

Η όμορφη χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον (Κέιτ Μπέκινσεϊλ), βρίσκει καταφύγιο σε σπίτι συγγενών της. Με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να αποφύγει φήμες που κυκλοφορούν στην καλή κοινωνία για τη ζωή και τις περιπέτειές της με διάφορους άντρες. Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1790, καθώς η ταινία «Αγάπη και Φιλία» (Love & Friendship) του Γουίτ Στίλμαν, βασίζεται στο διήγημα της Τζέιν Ώστιν, «Lady Susan», το οποίο δημοσιεύθηκε το 1871.

«Η ηρωίδα που υποδύομαι είναι μια ιδιαίτερα γοητευτική γυναίκα. Είναι δυναμική, έχει ξεκάθαρους στόχους και στο τέλος καταφέρνει να πάρει αυτό που θέλει. Όμως δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στη Λαίδη Σούζαν. Δέχομαι πως είναι αδίστακτη, όμως στο τέλος της ιστορίας δεν έχει πληγώσει κανέναν. Έχει τη δική της άποψη για τη ζωή, ενώ κάποιες φορές είναι αρκετά αστεία.» – Κέιτ Μπέκινσεϊλ / Λαίδη Σούζαν Βέρνον

Ο σκηνοθέτης Γουίτ Στίλμαν και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Κέιτ Μπέκινσεϊλ, είχαν συνεργαστεί και πάλι στο παρελθόν, στην ταινία «Οι Τελευταίες Μέρες της Disco» (The Last Days of Disco) του 1998, μαζί τους ήταν βέβαια και η ηθοποιός Κλοέ Σεβινί, ενώ σε μικρό ρόλο συναντάμε και τον εξαιρετικό Βρετανό ηθοποιό, Στίβεν Φράι. Ενδυματολόγος είναι η Άιμερ Μαολντομνάιχ, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Κεν Λόουτς, στις ταινίες του «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι» (The Wind That Shakes the Barley – 2006) και «Jimmy’s Hall» (2014).

«Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» (Valerian and The City of a Thousand Planets – 2017) 3D του Λικ Μπεσόν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Ιουλίου

image

Στον 28ο αιώνα, ο Βαλέριαν (Ντέιν Ντε Χάαν) και η Λορελίν (Κάρα Ντελεβίν) είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργού Αμύνης (Κλάιβ Όουεν), οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Άλφα – μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου τα είδη από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς. Υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο του Άλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών και ο Βαλέριαν με τη Λορελίν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο τον Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση; Πρωταγωνιστούν: Ντέιν Ντε Χάαν, Κάρα Ντελεβέν, Κλάιβ Όουεν, Ίθαν Χοκ, Τζον Γκούντμαν, Κρις Γου, Ριάνα.

«Perfetti Sconosciuti» (Perfect Strangers – 2016) του Πάολο Τζενοβέζε
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Ιουλίου

image

Όλοι μας έχουμε από τρεις ζωές: μια δημόσια, μία ιδιωτική και μία μυστική. Κάποτε, η μυστική ζωή ήταν καλά κρυμμένη στα «αρχεία» του μυαλού μας. Σήμερα, τα πάντα βρίσκονται στις κάρτες των κινητών μας τηλεφώνων. Τι θα συνέβαινε αν αυτή η μικροσκοπική κάρτα άρχιζε να μιλάει; Πρωταγωνιστούν: Τζουζέπε Μπατιστόν, Άννα Φολιέτα, Μάρκο Τζιαλίνι, Εντοάρντο Λέο, Βαλέριο Μασταντρέα, Άλμπα Ρορβάχερ.

Πρόκειται για την τεράστια ιταλική επιτυχία, στο σενάριο της οποίας βασίστηκαν οι «Τέλειοι Ξένοι» του Θοδωρή Αθερίδη. Επτά μακροχρόνιοι φίλοι μαζεύονται στο σπίτι του ενός, για δείπνο. Όταν αποφασίσουν να μοιραστούν μεταξύ τους το περιεχόμενο κάθε μηνύματος, email και κλήσης που λαμβάνουν, πολλά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ισορροπίες διαταράσσονται.

«Μεγάλωσε αν Τολμάς» (Rock’n Roll – 2016) του Γκιγιόμ Κανέ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Ιουλίου

image

O 43χρονος Γκιγιόμ Κανέ / Guillaume Canet έχει τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος. Ωστόσο ο εγωισμός του θίγεται όταν μια νεαρή δημοσιογράφος του μιλάει μονάχα για τον Pierre Niney και τον Gaspard Ulliel ως την ανερχόμενη γενιά. Η Camille, μια νεαρή 20χρονη ηθοποιός με την οποία γυρίζει μια ταινία, θα του υπενθυμίζει επίσης επίμονα την ηλικία του. Για τον Κανέ, αυτή η περίοδος είναι περίοδος ενδοσκόπησης και ο ίδιος αρχίζει να φέρεται παράξενα δυσαρεστώντας την γυναίκα του και τους δικούς του. Η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Γκιγιόμ Κανέ – ζευγάρι στη ζωή αλλά και στην συγκεκριμένη ταινία – περνάνε μαζί την κρίση των σαράντα, σε μία ανατρεπτική κωμωδία.

«Nina» (2016) της Σίνθια Μορτ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Ιουλίου

image

Η εξαιρετική ζωή και επαγγελματική πορεία μίας από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στην ιστορία, της Νίνα Σιμόν, ξεδιπλώνεται στην βιογραφική αυτή ταινία, που έχει στην καρδιά της μια σπάνια και δυνατή ερωτική ιστορία. Ξεκινώντας την δεκαετία του ’90 στη Γαλλία και πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο και σε σημαντικές στιγμές της ζωής της Σιμόν, η ταινία καταγράφει, μέσα από την καταπληκτική της μουσική, την ιστορία μιας μουσικής ιδιοφυΐας που τελικά βρίσκει την αγάπη και την γαλήνη. Πρωταγωνιστούν: Ζόι Σαλντάνα, Ντέιβιντ Ογιέλοουο.

* Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες, έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τις εταιρείες διανομής, αλλά η τήρηση του προγραμματισμού, βρίσκεται στη διακριτική τους ευχέρεια.