Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, μία άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση έρχεται να προστεθεί στο κινηματογραφικό μας ημερολόγιο και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μία πρόταση που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Συγκεκριμένα το Πολιτιστικό Στέκι του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου διοργανώνει κινηματογραφικές συναντήσεις με την προβολή βραβευμένων ελληνικών ταινιών.

Η αρχή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με την προβολή της ταινίας «Peppermint» του Κώστα Καπάκα και τη σκυτάλη παίρνει αυτή την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου, η ταινία «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη. Η ώρα έναρξης είναι στις 17:30, ενώ τις ταινίες θα προλογίσουν μέλη της ομάδας του Πολιτιστικού Στεκιού. 
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την αφίσα της εκδήλωσης σχεδίασε η ομάδα Γραφιστικής των μελών της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

image
 
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ως ο βασικός κρατικός Φορέας ενίσχυσης της κινηματογραφίας στην Ελλάδα και το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ως πρόγραμμα που αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν χωρίς να αποκόπτει τον χρήστη από την οικογένειά του, την εργασία του, το εκπαιδευτικό του περιβάλλον και τον κοινωνικό του περίγυρο, συμπράττουν σε αυτή τη σημαντική και αξιόλογη δράση με σκοπό την ενίσχυση του πνεύματος της προσφοράς, των ανθρώπινων αξιών και της κοινωνικής φροντίδας.
 
«Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη
Διάρκεια 135 λεπτά, παραγωγή 2004
 
Ο χρεοκοπημένος Αμερικανός φωτογράφος Νόρμαν Χάρις (Ντέμιαν Λιούις) εγκαταλείπει την κάλυψη του πολέμου στη Μικρά Ασία και επιστρέφει στη Νέα Υόρκη. Η μοδίστρα Νίκη (Βικτώρια Χαραλαμπίδου) από τη Σαμοθράκη ταξιδεύει στο Σικάγο για να παντρευτεί τον Πρόδρομο, που δεν έχει δει ποτέ, στη θέση της μεγαλύτερης αδελφής της που δεν άντεξε και γύρισε πίσω.
 
Ταξιδεύουν με το ίδιο καράβι, το υπερωκεάνιο King Alexander με το οποίο ταξιδεύουν επίσης άλλες 700 νύφες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρωσία και την Αρμενία, οι οποίες όπως και η Νίκη, δε γνωρίζουν τους ανθρώπους που θα παντρευτούν, αλλά έχουν μόνο από μια φωτογραφία του γαμπρού.

image
 
Η ταινία «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, παρουσιάστηκε στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε 10 Κρατικά Βραβεία Ποιότητας. Μία χαρακτηριστική δημιουργία του Παντελή Βούλγαρη, βασισμένη στο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την επιμέλεια της σπουδαίας αυτής παραγωγής είχε ο Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ την μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.
 
Οι άδειες προβολής των ταινιών είναι ευγενική παραχώρηση των δημιουργών τους και των εταιρειών διανομής Odeon, Feelgood και Village.
 
Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ λειτουργεί από το 1990 και είναι ένα από τα πολυφασικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης (μη διαμονής) στο κέντρο της Αθήνας.
 
Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε νεαρούς ενήλικες άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, άτομα που κάνουν πειραματική / περιστασιακή χρήση και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.


 
Είσοδος ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210 – 8653960 / 111 εσωτερικό (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ – Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ: www.kethea-diavasi.gr