Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, ολοκληρώνει τις προβολές του για το 2013 προτείνοντας μας να παρακολουθήσουμε δύο σπάνιες δημιουργίες. Ο λόγος για τα ντοκιμαντέρ «I Spend Time With Making: Lucas Samaras» του Τάσου Ρηγόπουλου, Joanna Yuen και «Συναντήσεις με την Κική Δημουλά» της Κατερίνας Πατρώνη. Οι ταινίες θα προβληθούν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, που φέτος συμπληρώνει πέντε χρονιά συνεχής και επιτυχημένης παρουσίας, παρουσιάζει αυτή την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Γαλλικού Ινστιτούτου, τα ντοκιμαντέρ «I Spend Time With Making: Lucas Samaras» του Τάσου Ρηγόπουλου, Joanna Yuen και «Συναντήσεις με την Κική Δημουλά» της Κατερίνας Πατρώνη, υπό τον γενικό τίτλο: «Έλληνες δημιουργοί και ποιητές που μας εμπνέουν».

image
 
19:00 I Spend Time With Making: Lucas Samaras 
Σκηνοθεσία: Τάσος Ρηγόπουλος, Joanna Yuen / Διάρκεια 73 λεπτά / Παραγωγή 2013 / Η.Π.Α.

image
 
Το ντοκιμαντέρ είναι ένα συναρπαστικό πορτρέτο του ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Λουκά Σαμαρά (γεν. 1936), που το έργο του ερευνά  με νέα μέσα (φωτογραφία, φιλμ, computer art) τη σχέση με την ελληνική παράδοση και εκφράζει υπαρξιακά ερωτήματα.
 
Ο Λουκάς Σαμαράς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης τέχνης. Το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου οργάνωσε το 2005 τη μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας.  

image
 
Αξιόλογο ντοκιμαντέρ για το έργο ενός ιδιαίτερου καλλιτέχνη, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε και τον Νοέμβριο στο 54ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Ο Τάσος Ρηγόπουλος και η Joanna Yuen συνυπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ που ασχολείται με τη ζωή και την καριέρα του Λουκά Σαμαρά.


 
20:30 Συναντήσεις με την Κική Δημουλά
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πατρώνη / Διάρκεια 59 λεπτά / Παραγωγή 2010 / Ελλάδα

image
 
Μια προσωπική, εξομολογητική, αφοπλιστική συζήτηση με την Κική Δημουλά να καταθέτει αποσπάσματα ζωής, αισθημάτων και σκέψεων σε μια συνεχή ροή λόγου, με τις αμφιβολίες, τις σιωπές και τις εντάσεις να αποτελούν μέρος της ταινίας και την κάμερα να παραμένει κοντά της ψάχνοντας συνεχώς με τον φακό το πρόσωπό της. Παραγωγή: Περίπλους, Ε.Κ.Κ., ΕΡΤ και Εκδόσεις Ίκαρος.


 
Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για τις προβολές των ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό email και παρακαλούνται να έχουν παραλάβει τις προσκλήσεις τους το αργότερο μέχρι τις 18:30 από το Γαλλικό Ινστιτούτο.
 
Τα ντοκιμαντέρ «I Spend Time With Making: Lucas Samaras» του Τάσου Ρηγόπουλου, Joanna Yuen και «Συναντήσεις με την Κική Δημουλά» της Κατερίνας Πατρώνη, θα προβληθούν την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 20:30 αντίστοιχα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.
 
image
 
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6 ευρώ, ενώ για τους κατόχους κάρτας ανεργίας, η είσοδος είναι ελεύθερη. Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ: www.cinedoc.gr