Το «Εκεί Που Δεν Το Περιμένεις» είναι η νέα δημιουργία της Νικόλ Χολοφσίνερ. Μία συγκινητική ιστορία που καταφέρνει να κερδίσει τον θεατή με το έξυπνο και ευέλικτο σενάριο της, χωρίς όμως να υποκύπτει στην εύκολη περίπτωση των πεπατημένων κλισέ ανάλογων ταινιών. Του Γιώρου Ρούσσου.

Ads

Το «Εκεί Που Δεν Το Περιμένεις» είναι η νέα δημιουργία της Νικόλ Χολοφσίνερ. Μία συγκινητική ιστορία που καταφέρνει να κερδίσει τον θεατή με το έξυπνο και ευέλικτο σενάριο της, χωρίς όμως να υποκύπτει στην εύκολη περίπτωση των πεπατημένων κλισέ ανάλογων ταινιών. Του Γιώρου Ρούσσου.

 

Η Εύα (Τζούλια Λούις Ντρέιφους), μια μητέρα χωρισμένη και μόνη, απολαμβάνει τη δουλειά της ως μασέζ έχοντας έναν συνεχή φόβο για την επικείμενη αποχώρηση της κόρης της, η οποία ετοιμάζεται να φύγει για σπουδές. Παράλληλα γνωρίζει τον Άλμπερτ (Τζέιμς Γκαντολφίνι), έναν γλυκό και αστείο εργένη, με τον οποίο μάλιστα τυγχάνει να μοιράζονται και τις ίδιες ιδέες.

Ads

image
 

Όσο η ρομαντική σχέση ανάμεσα στους δυο, ανθίζει, η Εύα αποκτά μία καινούρια φίλη, τη νέα της πελάτισσα ονόματι Μαριάν (Κάθριν Κίνερ). Η Μαριάν είναι μια όμορφη και αναγνωρισμένη ποιήτρια, αλλά έχει ένα πολύ σοβαρό ελάττωμα. Δε μπορεί με τίποτα να σταματήσει να συκοφαντεί τον πρώην άντρα της.

 

Όταν όμως η Εύα μαθαίνει όλη την αλήθεια για τη σχέση της Μαριάν με τον πρώην της, τότε αρχίζει και η ίδια να έχει αμφιβολίες για τη σχέση της με τον Άλμπερτ και τα πράγματα θα πάρουν νέες εξελίξεις…

image
 

H Τζούλια Λούις Ντρέιφους είναι πολύ καλή στον πρωταγωνιστικό ρόλο και κρατάει επάνω της σχεδόν όλη την ταινία. Η συμπαθέστατη ηθοποιός που την θυμόμαστε από τη θρυλική τηλεοπτική σειρά “Seinfeld” του 1989, αλλά και από το πρόσφατο “Veep” (2012 – 2013), κερδίζει για μία ακόμα φορά τις εντυπώσεις.

 

Βέβαια η ταινία «Εκεί Που Δεν Το Περιμένεις» (Enough Said) θα μείνει στην Ιστορία, ως η τελευταία ταινία του καλού ηθοποιού Τζέιμς Γκαντολφίνι, γνωστός κυρίως από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά του ΗΒΟ, “The Sopranos” (1999–2007). Ο άτυχος ηθοποιός έφυγε το καλοκαίρι (19 Ιουνίου του 2013) σε ηλικία μόλις 51 ετών, από καρδιακή προβολή κι ενώ βρισκόταν στη Ρώμη.

image
 

Για μία ακόμη φορά ο Γκαντολφίνι καταφέρνει να είναι επιβλητικός και κάθε του εμφάνιση προσδίδει μία άλλη ειδική βαρύτητα στο φιλμ. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν επίσης δίπλα στον Τζέιμς Γκαντολφίνι και την Τζούλια Λούις Ντρέιφους (Seinfeld – 1989), η Τόνι Κολέτ (The Sixth Sense – 1999 και United States of Tara – 2009) καθώς και η Κάθριν Κίνερ (Being John Malkovich – 1999 και Into the Wild – 2007) στον ρόλο της πρώην συζύγου του Τζέιμς Γκαντολφίνι.

image
 

Το «Enough Said» της Νικόλ Χολοφσένερ, έχει ήδη προβληθεί με επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ, πραγματοποιώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Τορόντο (Tiff – (Toronto International Film Festival), ενώ ακολούθησαν το Λονδίνο (LFF – (London Film Festival) κ.α. Στην Ελλάδα, είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε στο 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου όπου και πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα του, ενώ πλέον κυκλοφορεί κανονικά στις Κινηματογραφικές Αίθουσες σε διανομή της Οdeon.

 

Έτος: 2013 | Xώρα: Η.Π.Α. | Διάρκεια: 93 λεπτά | Σκηνοθεσία: Nicole Holofcener | Σενάριο: Nicole Holofcener | Παίζουν: Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener