Με την ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες», μία καλοκαιρινή, κοινωνικοπολιτική σάτιρα, συνεχίζονται την Πέμπτη 17 Ιουλίου, στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, οι καλοκαιρινές αποδράσεις και προβολές, του 4ου Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Το Φεστιβάλ και φέτος θα μας κρατήσει παρέα μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά.

Ads

Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011. Διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, το Φεστιβάλ αναδεικνύει το αστικό τοπίο (πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α) αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

 

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά μόνο από τα μέρη της πόλης που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Ads

image

Έτσι και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, όμορφοι χώροι της Αθήνας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών, μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα αποτελείται από επιλεγμένες ταινίες διαφορετικού είδους που στόχο έχουν να διασκεδάσουν αλλά και να ψυχαγωγήσουν το κοινό.

 

Αυτή την Πέμπτη 17 Ιουλίου, στις 21.00, τη σκυτάλη παίρνει η δημιουργία του Σταύρου Τσιώλη «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες», παραγωγής του 1998. Μία καλοκαιρινή, κοινωνικοπολιτική σάτιρα με ήρωες καρικατούρες της νεοελληνικής πραγματικότητας.

image

Τέλη Ιουλίου, καιρός για διακοπές. Ο Πανος και ο Μιχάλης, μπατζανάκηδες μικροβιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, ξεκινούν ένα ταξίδι για τη Θάσο, όπου βρίσκονται ήδη οι οικογένειές τους. Μια τυχαία συνάντηση με μία κοπέλα στη λίμνη Βόλβη θα προκαλέσει την ψυχολογική κατάρρευση του Πάνου, ο οποίος την ερωτεύεται, καταρρέει ψυχολογικά και επιχειρεί να αυτοκτονήσει. 

image

Ο Μιχάλης καλεί τον Αντώνη, τον τρίτο μπατζανάκη  και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, για «ενισχύσεις». Όμως  η παρουσία του Αντώνη δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και οι γυναίκες τους ακόμα τους περιμένουν στη Θάσο. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Ζουγανέλης  (Πάνος), Αργύρης Μπακιρτζής (Μιχάλης) και Σάκης Μπουλάς (Αντώνης).

image

Η ταινία του του Σταύρου Τσιώλη «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» (1998), θα προβληθεί την Πέμπτη 17 Ιουλίου, στον Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος (Κρατύλου και Τριπόλεως), στις 21.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και του www.visitgreece.gr.