Η ταινία αποτελεί μία σημαντική και υψηλού προϋπολογισμού κινηματογραφική συμπαραγωγή Φινλανδίας και Ελλάδας, που γυρίζεται εξ ολοκλήρου στη χώρα μας και διαθέτει στο μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικό καστ και συνεργείο. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
To «Adventure in Greece» είναι μία περιπέτεια για παιδιά και ενήλικες, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, συναντάμε μεταξύ άλλων, τον Ορφέα Αυγουστίδη, την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, τη Ναταλία Δραγούμη και τον Γιάννη Ζουγανέλη. Από το φινλανδικό καστ, ξεχωρίζουν οι ηθοποιοί Laura Malmivaara και Ville Myllyrinne.

image

Ads

Η ταινία μας μεταφέρει στην Κω και στις γαλαζοπράσινες θάλασσες της, οπού εκεί θα περάσει τις πρώτες του κοινές διακοπές ο 14χρονος Toni με τα ετεροθαλή αδέλφια του, τον 12χρονο Aleksi και τον 10χρονο Veeti. Αυτή η καινούργια οικογένεια που μόλις διαμορφώθηκε, καταφθάνει στο νησί από τη Φιλανδία με όρεξη για ξεκούραση, διασκέδαση και – γιατί όχι – λίγη περιπέτεια…


Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Jarkko Hentula και η φινλανδική εταιρεία παραγωγής Yellow Group, σε συμπαραγωγή με την Λιλέτ Μπόταση και την ελληνική εταιρεία παραγωγής Inkas Films.
 
Η ταινία «Adventure in Greece» πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ ΤV και με την επιδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου (F.F.F.), τη χορηγία του Ομίλου Mitsis Hotels και την υποστήριξη του Ενιαίου Φορέα Κω – Νισύρου. Την κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή της στη Φινλανδία έχουν αναλάβει οι Nordisk Film Distribution και Channel 4.

image
 
Στην ελληνο-φινλανδική ταινία μεγάλου μήκους “Adventure in Greece”, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Taavi Vartia, γνωστός κυρίως στο ευρύ κοινό από την εμπειρία του στην τηλεόραση με τη σκηνοθεσία τηλεοπτικών σειρών, βιντεοκλίπ αλλά και ντοκιμαντέρ.
 
Αυτή τη στιγμή, η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της προεργασίας και αναμένεται να πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Κω και τη Νίσυρο, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2014.