Η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής μπορεί να είναι για πολλούς ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που θα ήθελαν να το ζήσουν στην πραγματικότητα. Μάλιστα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι βρίσκονται κοντά στο να βρουν έναν πλανήτη που να φέρει ζωή. Όμως ο Στίβεν Χώκινγκ έχει ένα ανησυχητικό μήνυμα προς όλους.

Ads

Ο αστροφυσικός φοβάται πως μπορεί μια τυχόν ανεπτυγμένη μορφή εξωγήινων να λειτουργεί σαν εισβολέας που απομυζεί προμήθειες από γόνιμους πλανήτες, κατακτώντας τους και μετατρέποντάς τους σε αποικία.

“Μια μέρα μπορεί να λάβουμε σήματα από έναν πλανήτη [που να κατοικείται], αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ σκεπτικοί για το αν θα απαντήσουμε. Το να συναντηθούμε με έναν εξελιγμένο πολιτισμό θα είναι όπως όταν οι ιθαγενείς συνάντησαν τον Κολόμβο. Αν θυμάστε, δεν πήγε και πολύ καλά για αυτούς…”, είπε συγκεκριμένα ο διάσημος επιστήμονας σε συνέντευξή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γη είναι ένας πολύ θορυβώδης πλανήτης. Για δεκάδες χρόνια εκπέμπει σήματα στο διάστημα – τα οποία μάλιστα πολλαπλασιάστηκαν στην εποχή του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Ήδη κάποιοι αστρονόμοι θεωρούν πως εάν υπήρχε ένας ανεπτυγμένος εξωγήινος πολιτισμός ικανός να ταξιδέψει με διαστημικές ταχύτητες, θα μας είχε εντοπίσει μέχρι τώρα.

Ads