Μετά από χρόνια κατά τα οποία οι χρήστες φώναζαν μια τέτοια λειτουργία, το Twitter δοκιμάζει επιτέλους την «επεξεργασία tweets». Αναλυτικότερα, η πλατφόρμα ανέφερε με tweet το πρωί της Πέμπτης ότι ορισμένοι χρήστες μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν την επιλογή για επεγεργαμσένα tweets στο feed τους καθώς δοκιμάζει το πολυαναμενόμενο κουμπί. «Αυτό συμβαίνει και θα είστε εντάξει», ανέφερε η εταιρεία.

Ads

Σε μια ανάρτηση, η εταιρεία ανέφερε ότι τα επεξεργασμένα tweets δοκιμάζονται εσωτερικά και ότι η λειτουργία θα επεκταθεί στους συνδρομητές της επί πληρωμή υπηρεσίας Twitter Blue αργότερα αυτό το μήνα. Η δοκιμή θα επεκταθεί πρώτα στους συνδρομητές του Twitter Blue στη Νέα Ζηλανδία, ενώ θα ακολουθήσουν η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι χρήστες εκτός της ομάδας δοκιμής θα μπορούν επίσης να βλέπουν επεξεργασμένα tweets στην πλατφόρμα.

Το Twitter δήλωσε τον Απρίλιο ότι δοκίμαζε μια λειτουργία επεξεργασίας εδώ και ένα χρόνο και ότι θα ήταν διαθέσιμη στους συνδρομητές του Twitter Blue εντός μηνών. Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει τον Έλον Μασκ στο διοικητικό της συμβούλιο, και αφού ο ίδιος έκανε δημοσκόπηση στους ακολούθους του σχετικά με το αν θα ήθελαν ένα κουμπί επεξεργασίας στην πλατφόρμα. Όταν επιβεβαίωσε ότι η λειτουργία επεξεργασίας ήταν στα σκαριά, το Twitter δήλωσε επίσης ότι “όχι, δεν πήραμε την ιδέα από μια δημοσκόπηση”.

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι καλούν εδώ και χρόνια το Twitter να προσθέσει ένα κουμπί επεξεργασίας – το οποίο προσφέρουν αντίπαλοι όπως το Facebook και το Instagram – άλλοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις ενός τέτοιου χαρακτηριστικού. Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ρώτησαν, για παράδειγμα: Τι θα συνέβαινε αν ένα ακίνδυνο tweet γινόταν viral και στη συνέχεια επεξεργάζονταν για να συμπεριλάβουν παρενόχληση ή παραπληροφόρηση, αυξάνοντας την εμβέλεια ενός tweet που διαφορετικά δεν θα μπορούσε να είχε εξαπλωθεί;

Το Twitter ανέφερε στην ανάρτηση ότι σε αυτή τη δοκιμή, τα tweets θα μπορούν να επεξεργαστούν “μερικές φορές” για έως και 30 λεπτά μετά την πρώτη ανάρτησή τους. Τα επεξεργασμένα tweets θα εμφανίζονται με ένα εικονίδιο, μια ετικέτα και μια χρονοσφραγίδα για να είναι προφανές ότι έχουν τροποποιηθεί, και οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στο “ιστορικό επεξεργασίας” ενός tweet για να δουν προηγούμενες εκδόσεις.

«Όπως κάθε νέα λειτουργία, δοκιμάζουμε σκόπιμα το Edit Tweet με μια μικρότερη ομάδα για να μας βοηθήσει να ενσωματώσουμε τα σχόλια, ενώ παράλληλα εντοπίζουμε και επιλύουμε πιθανά προβλήματα. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν κατάχρηση της λειτουργίας».