Συσκευή που θα προστατεύει το χρήστη από τις κυβερνητικές επιθέσεις σκοπεύει να φτιάξει ο John McAfee, ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας στο χώρο των antivirus. Η τιμή της συσκευής θα ανέρχεται στα 100 δολάρια.

Ads

 
Η συσκευή θα χρησιμοποιείται για τοπική χρήση και θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με smartphones, tablets, laptops μέσω του D-Central και φορητές συσκευές με σκοπό τη δημιουργία αποκεντρωμένων δικτύων στα οποία θα είναι δύσκολη η εισβολή των κυβερνητικών υπηρεσιών, καθώς θα δημιουργούνται μικρά αποκομμένα δίκτυα. Όπως υποστήριξε ο ίδιος ο John McAfee στο San Jose McEnery Convention Center, «δεν θα υπάρχει τρόπος η κυβέρνηση να διαπιστώσει ποιος είσαι ή πού είσαι».
 
Ερωτώμενος για πιθανές χρήσεις του D-Central για εγκληματικούς σκοπούς, δήλωσε ότι “φυσικά και κάτι τέτοιο θα συμβεί, όπως γίνεται άλλωστε και με το τηλεφωνικό δίκτυο”.
 
Επιπλέον τόνισε πως εάν η αμερικανική κυβέρνηση το απαγορεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θα επιδιώξει να το πουλήσει στην Αγγλία, στην Ιαπωνία, στον Τρίτο Κόσμο.
 
Παρ’όλο που η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται εδώ και χρόνια, οι χρήστες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους το τελευταίο διάστημα. Αυτού του είδους η τεχνολογία δεν θα αντικαταστήσει το ίντερνετ αλλά θα προστατεύει επαρκώς τοπικά δίκτυα όπου οι χρήστες θα μπορούν να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν με ασφάλεια αρχεία.

Η εμβέλεια της συσκευής θα είναι περίπου τρία οικοδομικά τετράγωνα και σύμφωνα με τον John McAfee αναμένεται να είναι έτοιμο σε διάστημα έξι μηνών και θα πρόκειται για συσκευή στρογγυλού σχήματος χωρίς οθόνες.