Ο διάσημος και βραβευμένος με νόμπελ μαθηματικός, Τζον Νας και η σύζυγός τους έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στο Νιου Τζέρζι. Η ζωή του Τζον Νας είχε γίνει οσκαρική ταινία με τίτλο «A Beautiful Mind» (σ.σ. ελληνική απόδοση «Ένας υπέροχος άνθρωπος»). 

Ads

Ο 86χρονος Τζον Νας και η 82χρονη σύζυγός του Αλίσια σκοτώθηκαν όταν ο οδηγός ταξί στο οποίο επέβαιναν έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα. 

Ο Τζον Νας κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών το 1994, καθώς δημιούργησε την έννοια της ισορροπίας για παιχνίδια μη-μηδενικού αθροίσματος, ισορροπία που πήρε το όνομά του («ισορροπία Νας»). Είναι επίσης γνωστός για την πάλη που έχει δώσει με τη σχιζοφρένεια. 

Σε αυτή την πτυχή αλλά και τη χαρισματική προσωπικότητά του επικεντρώθηκε και η ταινία «Ένας υπέροχος άνθρωπος» με τον Ράσελ Κρόου. 

Ads

Ο ηθοποιός έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Άφωνος… Οι σκέψεις μου βρίσκονται στον Τζον και την Αλίσια, ένα υπέροχο ζευγάρι. Υπέροχα μυαλά, υπέροχα μυαλά».