Το παιχνίδι - φαινόμενο που σάρωσε φέτος όλο τον πλανήτη - ο λόγος για το Pokemon GO φυσικά - φαίνεται ότι δεν θα έχει ευκαιρία, σύντομα τουλάχιστον, να κατακλύσει μία από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη. Ο λόγος εδώ για την Κίνα. 

Η Κίνα λοιπόν αποφάσισε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, να μην επιτρέψει την κυκλοφορία του παιχνιδιού έως ότου αξιολογηθούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών της. 

Το παιχνίδι που δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην Κίνα, παρότι μιλάμε για την μεγαλύτερη αγορά smartphone στον πλανήτη, έχει κατακλύσει όλο τον υπόλοιπο κόσμο από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε από την Niantic.

Οι παίκτες με το smartphone στο χέρι ξεχύνονται στους δρόμους κυνηγώντας Pokemon σε πραγματικές συνθήκες, πάντα μέσα από την οθόνη τους. Στόχος τους; Να τα πιάσουν όλα. 

Μόνο που το Pokemon Go από τότε που κυκλοφόρησε έχει κατηγορηθεί για πολλά ατυχήματα, κυρίως τροχαία - κάποια και θανατηφόρα. 

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν επίσης υπάρξει για το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Κι αυτό γιατί το παιχνίδι περιλαμβάνει μια εφαρμογή εντοπισμού τοποθεσίας. 

Μάλιστα στο Μιζούρι των ΗΠΑ, ληστές το είχαν χρησιμοποιήσει για να ανακαλύψουν θύματα σε απομονωμένα μέρη.

Οι αρχές της Κίνας δήλωσαν ότι «παρακινούμενες από υψηλό επίπεδο ευθύνης για την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων, οι κρατικές υπηρεσίες της χώρας σε συντονισμό θα αξιολογήσουν τους κινδύνους του παιχνιδιού» πριν επιτρέψουν την κυκλοφορία του. 

Εξάλλου το παιχνίδι βασίζεται σε υπηρεσίες της Google, όπως για παράδειγμα το Google Maps, που είναι μπλοκαρισμένες στην Κίνα. 

Η Niantic δεν έχει σχολιάσει ακόμη την απόφαση αυτή των αρχών της Κίνας.