Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονική φαντασίας αλλά σύντομα θα γίνει πραγματικότητα. Η Uber σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δοκιμές των των ιπτάμενων ταξί την επόμενη χρονιά στη Μελβούρνη.

Ads

Η υπηρεσία ονομάζεται «Uber Air» και η Μελβούρνη μαζί με το Ντάλας και το Λος Άντζελες θα αποτελέσουν τις τρεις τοποθεσίες «πιλότους» όπου τα ταξί θα πετάνε πάνω από τα κεφάλια των επιβατών.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις προγραμματίζονται για το 2020, ενώ οι εμπορικές πτήσεις θα ξεκινήσουν το 2023. «Θέλουμε να μπορούν οι άνθρωποι να πατούν ένα κουμπί και να πραγματοποιούν μια πτήση», αναφέρει ο επικεφαλής της «Uber Elevate» Έρικ Άλισον.

Η εναέρια διαδρομή πρόκειται να καλύψει 19 χιλιόμετρα από την κεντρική επιχειρηματική περιοχή (CBD) προς το αεροδρόμιο της Μελβούρνης και να διαρκέσει περίπου 10 λεπτά, αντί για το συνηθισμένο ταξίδι που διαρκεί από 25 λεπτά με μία ώρα. Η πτήση αναμένεται να κοστίσει λιγότερο από 90 δολάρια, όσο δηλαδή κάνει μια αντίστοιχη διαδρομή με μια λιμουζίνα της Uber.

Ωστόσο, η Uber ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάποια εμπόδια στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος, όπως η απόκτηση πιστοποίησης ασφάλειας, η έγκριση των αεροπορικών της διαδρομών και η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για το έργο.

Ads