Επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι ο εγκέφαλος των ντράμερ λειτουργεί διαφορετικά απ’ ότι των άλλων ανθρώπων και μουσικών. Κι αυτό γιατί οι ντράμερ εκπαιδεύονται να συντονίζουν την κίνησή τους σε τέσσερις συχνότητες ανά δευτερόλεπτο.

Ads

Ειδικότερα, ομάδα ερευνητών Ινστιτούτου της Στοκχόλμης, που μελέτησε τη λειτουργία του εγκεφάλου των ντράμερ, έφτασε στο συμπέρασμα ότι τα χέρια τους δίνουν διαφορετικά χτυπήματα σε τύμπανα και πιατίνια, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις κινήσεις των ποδιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλος να μαθαίνει να υπερλειτουργεί σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Η συγχρονισμένη κίνηση τους δίνει τη δυνατότητα να εξασκούν τον εγκέφαλο τους περισσότερο και να αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα ένα πρόβλημα.

Επίσης, μετά από ειδικά τεστ που πέρασαν οι ντράμερ, αποδείχτηκε ότι έχουν υψηλότερο κι ο οργανισμός τους παράγει και περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια που προστατεύουν από τα καρκινικά κύτταρα.

Ads

Οι ερευνητές δεν σταμάτησαν εδώ. Πραγματοποίησαν ένα πείραμα όπου ζήτησαν από πολλούς μουσικούς, να παίξουν ντραμς συγχρόνως σε μια αίθουσα, για περίπου 30 λεπτά. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο συντονισμένος ήχος των τυμπάνων, βοηθά να παραχθούν ορμόνες, ενδορφίνες και εγκεφαλίνη, που προκαλούν ευφορία και απαλύνουν τον πόνο.

Την ώρα που έπαιζαν ντραμς η αρτηριακή τους πίεση κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα και ο οργανισμός τους αποκτούσε μια φυσική άμυνα ενάντια στο άγχος και στο στρες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε κι από άλλη έρευνα, Royal College of Music, η οποία έδειξε τις θετικές επιδράσεις της μουσικής στην υγεία, τονίζοντας ότι η ασχολία με τα ντραμς μπορεί να ελαττώσει την κατάθλιψη κατά 38% , να μειώσει το άγχος κατά 20% αλλά και να βελτιώσει τη ψυχική ευφορία κατά 16%.

Σημειώνεται, ότι όλα τα μουσικά όργανα έχουν τεράστια οφέλη για την ψυχική υγεία, απλά στη περίπτωση των ντραμς βελτιώνεται περισσότερο η λειτουργία του εγκεφάλου.