Ads

Στο ανταγωνισμό με άλλες διαδικτυακές τηλεφωνικές εταιρείες όπως η Skype μπήκε η Google, επιτρέποντας στους χρήστες της να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω της υπηρεσίας αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων της.

Προς το παρόν, μόνο χρήστες στις ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία μέσω του λογαριασμού του στο Gmail.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις σε ολόκληρες τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα είναι εντελώς δωρεάν μέχρι το τέλος τους χρόνου, ενώ κλήσεις προς Βρετανία, Γαλλία, Κίνα και Γερμανία θα κοστίζουν 2 σεντς το λεπτό.

«Πρόκειται για μεγάλη υπόθεση γιατί από τώρα και στο εξής εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Gmail μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μέσω της ιστοσελίδας του» δήλωσε στο BBC Craig Walker, μάνατζερ επικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο.

Ads

«Δεν χρειάζεται να κατεβάσουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα ή οτιδήποτε άλλο για να αρχίσουν να πραγματοποιούν υψηλής ανάλυσης κλήσεις. Για τους χρήστες, η εφαρμογή σημαίνει περισσότερο αποτελεσματική και φτηνή επικοινωνία».

Ο σύνδεσμος για την υπηρεσία θα εμφανίζεται στα αριστερά της σελίδας του Gmail, ενός του παραθύρου «Chat». Μια επιλογή με το όνομα «call phone» θα ανοίγει, ώστε να μπορεί ο χρήστης να καλέσει τον αριθμό που επιθυμεί.

Σύμφωνα με τη Google, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις διεθνείς κλήσεις θα χρησιμοποιηθούν για τις δωρεάν κλήσεις σε ΗΠΑ και Καναδά.