Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει και οι φετινοί καύσωνες που έχουν «χτυπήσει» ακόμα και την Σιβηρία μας κάνουν να το συνειδητοποιήσουμε ακόμα πιο έντονα.

Ads

Την ίδια στιγμή, η Google σε μια νέα της εφαρμογή σε συνεργασία με την NASA μάς δίνει την δυνατότητα να δούμε τις τεράστιες αλλαγές που έχουν σημειωθεί στη Γη τις τελευταίες δεκαετίες.

Μερικές από τις πιο ακραίες αλλαγές συγκεντρώθηκαν μάλιστα σε ένα βίντεο timelapse με δορυφορικές εικόνες της Google και της NASA. Σε αυτό φαίνεται το πόσο έχουν αλλάξει πόλεις όπως το Ντουμπάι, δάση, θάλασσες, ενώ απεικονίζονται και στιγμιότυπα όπου φαίνεται το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία.

Σημειώνεται πως για τη δημιουργία του βίντεο αναλύθηκαν 24 εκατομμύρια εικόνες από το 1984 μέχρι το 2020. Μάλιστα η Google ανέφερε πως σκοπός της είναι «να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας -μια εικόνα που δείχνει όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις, καθώς και την μαγευτική ομορφιά των φυσικών φαινομένων σε βάθος δεκαετιών».

Ads