Πώς θα είναι άραγε τα διαστημικά ταξίδια σε περίπου 30-40 χρόνια από τώρα; Ένας πιτσιρικάς από τη Σουηδία, ο Όσκαρ Πέρνεφελντ οραματίστηκε σχεδίασε μία νέα σημαία, τη σημαία της Γης, η οποία θα εκπροσωπεί τον πλανήτη Γη στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Ads

«Τα ταξίδια στο διάστημα που πραγματοποιούνται στις μέρες μας χρησιμοποιούν την εθνική σημαία της εκάστοτε χώρας που χρηματοδοτεί το τις διαστημικές αποστολές. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες του διαστήματος είναι κάτι παραπάνω από απλοί εκπρόσωποι των χωρών τους. Είναι εκπρόσωποι του πλανήτη Γη», γράφει στην ιστοσελίδα του ο Πέρνεφελντ.

Στην πρόταση του σχεδιαστή από τη Στοκχόλμη για τη Διεθνή Σημαία του Πλανήτη Γη κυριαρχεί το μπλε χρώμα, καθώς το 70% της γης καλύπτεται από ωκεανούς και νερό. Οι επτά κύκλοι σχηματίζουν ένα λουλούδι, το σύμβολο της ζωής και έναν κύκλο που συμβολίζει την περιστροφή της Γης στο σύμπαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σκοπός της νέας σημαίας είναι η εκπροσώπηση της Γης στα αστρικά ταξίδια του μέλλοντος αλλά και να θυμίσει στους ανθρώπους αυτού του πλανήτη ότι μοιραζόμαστε την ίδια στέγη, ανεξάρτητα από εθνικά σύνορα και πως πρέπει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο καθώς και τον πλανήτη μας».

Το πρότζεκτ του νεαρού σχεδιαστή, ο οποίος φοιτά στη Σχολή Design Μπέκμανς στη Στοκχόλμη, αποτελεί τη διπλωματική του εργασία.

Ads