Ένα μέρος του σπιτιού του Prince, το Paisley Park, πρόκειται να γίνει μουσείο. 

Ads

Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, δίνοντας τη δυνατότητα στους θαυμαστές του καλλιτέχνη να επισκέπτονται από κοντά τους πιο «προσωπικούς» χώρους στους οποίους έζησε ο «Πρίγκιπας» της μουσικής.

Μεταξύ άλλων θα μπορούν να επισκεφτούν και το στούντιο στο οποίο ηχογράφησε μεγάλο μέρος των μουσικών κομματιών του. 

image

Ads

Ο φορέας που διαχειρίζεται την περιουσία του, θα συνεργαστεί με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Graceland, την οικία του Έλβις Πρίσλεϊ, όπου έχει ταφεί ο βασιλιάς του Rock n’ Roll.

Η Τάικα Νέλσον, αδελφή του Prince, ανέφερε ότι ο αστέρας της ποπ μουσικής επιθυμούσε εδώ και καιρό να δοθεί η ευκαιρία στους θαυμαστές του να επισκέπτονται το Paisley Park.

image

image

Σύμφωνα με το σχέδιο που κατατέθηκε στην πόλη Τσεϊνχέισεν, οι τουρίστες θα συμμετέχουν σε ξεναγήσεις διάρκειας 70 λεπτών κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα στούντιο ηχογράφησης, την αίθουσα εκδηλώσεων και το NPG Music Club, έναν χώρο που ο Prince κρατούσε μυστικό.

Στο μουσείο θα εκτεθούν χιλιάδες προσωπικά αντικείμενα, ιδίως κοστούμια που επέλεγε για τις εμφανίσεις του στη σκηνή, αλλά και μουσικά όργανα, οχήματα κ.λ.π.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, η τιμή του εισιτηρίου για την ξενάγηση στο χώρο προβλέπεται στα 38, 50 δολάρια, ενώ το πιο ακριβό εισιτήριο θα κοστίζει περισσότερα από 100 δολάρια.