Έφυγε από τη ζωή ο Ιταλός θρυλικός σχεδιαστής παπουτσιών, Sergio Rossi, σε ηλικία 84 ετών, από επιπλοκές του κοροναϊού, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.   

Ads

Ο δημιουργός υποδημάτων, ο οποίος ίδρυσε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand της Ιταλίας το 1968 νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Τσεζένα εδώ και λίγες μέρες και η κατάσταση της υγείας ξαφνικά επιδεινώθηκε.  

Ο διευθυντής του Οίκου παπουτσιών Riccardo Sciutto αναφερόμενος στο θάνατο του Sergio Rossi είπε: «Ηταν ένας μεγάλος δημιουργός, ήταν μεγάλη χαρά μας που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας. Ηταν ένας πνευματικός οδηγός και είναι και τώρα, και σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Αγάπησε τις γυναίκες και κατάφερε να συλλάβει τη θηλυκότητα με έναν μοναδικό τρόπο. Τα παπούτσια οτυ ήταν πάντα ευκολοφόρετα και ο ίδιος δεν ικανοποιούνταν ποτέ, παρά μόνο όταν τα παπούτσια του ήταν πραγματικά τέλεια. Τα παπούτσια δεν ήταν ένα αξεσουάρ γι ‘αυτόν. Μου είπε μία φορά ότι ήθελε να δημιουργήσει την τέλεια επέκταση του ποδιού μιας γυναίκας».

Τη δεκαετία του ’60 ο Σέρτζιο Ρόσι άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα γυναικεία υποδήματα πολυτελείας, μαθαίνοντας την τέχνη του υποδηματοποιού από τον πατέρα του και στη συνέχεια άρχισε να τα εξάγει σε όλο τον κόσμο. 

Ads

Τα παπούτσια του Sergio Rossi χρησιμοποιούνταν από σχεδιαστές όπως ο Azzedine Alaïa, ο Versace και οι Dolce & Gabbana στην παρουσίαση των συλλογών τους, ενώ ήταν αγαπημένος σχεδιαστής μεγάλων σταρ, από την Lupita Nyongο και τη Rihanna, έως την Paris Hilton και την Laura Dern.

Σημειώνεται, ότι τον προηγούμενο μήνα ο Sergio Rossi δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο του Σάκο στο Μιλάνο, για να το ενισχύσει στη μάχη κατά του κορωνοϊού.