Στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ διεξάγεται η απόλυτη παρτίδα πόκερ. Οι καλύτεροι παίκτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Μπορούν οι μηχανές να κερδίσουν;

Ads

Ένα παρόμοιο τουρνουά είχε διεξαχθεί το 2015. Τότε οι άνθρωποι είχαν νικήσει, όμως στο επικείμενο τουρνουά του Πίτσμπουργκ θα παρουσιαστεί ένα εξελιγμένο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, το Libratus. Απέναντι του θα βρεθούν τέσσερις παίκτες ο Τζέισον Λες, ο Ντονγκ Κιμ, ο Τζίμι Τσούο και ο Ντάνιελ Μακ’Αλεϊ.

Το Libratus αναπτύχθηκε στο τμήμα υπολογιστών του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon (CMU). Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το πρόγραμμα θα μπορούσε να προσαρμοστεί και για χρήση στην ιατρική, στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στις επιχειρήσεις ακόμη και στον στρατό.

Στο βίντεο οι δημιουργοί του Libratus εξηγούν γιατί επέλεξαν το πόκερ ως «πεδίο μάχης»…

Το τουρνουά, που φέρει τον τίτλο «Εγκέφαλοι εναντίον Τεχνητής Νοημοσύνης», θα διαρκέσει 20 ημέρες και θα διεξαχθεί στο Καζίνο Rivers του Πίτσμπουργκ. Τα παιχνίδια θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω βίντεο συνεχούς ροής από την ιστοσελίδα Twitch.

Ads

Οι παίκτες θα συναγωνιστούν για το έπαθλο των 200.000 δολαρίων, ενώ οι επιστήμονες του CMU ευελπιστούν ότι κερδίζοντας θα έχουν δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς για την Τεχνητή Νοημοσύνη.


Watch live video from libratus_extra on www.twitch.tv