Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ σκοτώθηκε τη Δευτέρα στη Σαναά στη διάρκεια των σφοδρών μαχών που έχουν ξεσπάσει στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ads

Την είδηση επιβεβαίωσαν πηγές του κόμματος του Σαλέχ, αφού τη μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο διοικούν οι αντάρτες Χούτι, αλλά και το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Αραμπίγια.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι Χούτι δείχνει τη σορό του πρώην προέδρου και πρώην συμμάχου τους με ένα βαθύ τραύμα στο πλάι του κεφαλιού του. Ένοπλοι που μεταφέρουν τη σορό ζητωκραυγάζουν για τον θάνατό του.

Πηγές των Χούτι αναφέρουν ότι ο Σαλέχ έπεσε νεκρός από ένοπλη επίθεση έξω από τη Σαναά. Όπως λένε, μαχητές σταμάτησαν με ένα ρουκετοβόλο το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαινε ο Σαλέχ και τον πυροβόλησαν.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το euronews, η πρωτεύουσα της Υεμένης έχει βαφτεί στο αίμα. Από τις σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών Χούτι και των δυνάμεων του σαουδαραβικού συνασπισμού, μόνο τις τελευταίες έξι ημέρες, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 125 άνθρωποι και 238 έχουν τραυματιστεί. Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, η οποία μετακινεί εσπευσμένα το προσωπικό της στο Τζιμπουτί, έχει αναλάβει να εφοδιάσει τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας με σάκους για τις σορούς, οι οποίοι αποτελούν πλέον είδος εν ανεπαρκεία.

Ads