Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, αποδεχόμενη και επίσημα το χρίσμα και στέλνοντας μήνυμα ενότητα εντός και εκτός κόμματος, σημείωσε κατά τη ομιλία της: «θα είμαι Πρόεδρος των Δημοκρατικών, των Ρεπουμπλικάνων και των Ανεξάρτητων, θα είμαι Πρόεδρος των ΗΠΑ γι’ αυτούς που με ψήφισαν και για αυτούς που δεν θα με ψηφίσουν, θα είμαι Πρόεδρος όλων των Αμερικάνων».

Ads

Όπως είπε η Χίλαρι Κλίντον, στη σημαντικότερη ομιλία της στην 25ετή πολιτική της σταδιοδρομία, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ απαιτούν σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα.

Επισημαίνοντας την αντίθεσή της με τον «επικίνδυνο» και «ασταθή», όπως τον χαρακτήρισε, Ντόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, η Χίλαρι Κλίντον έδωσε την υπόσχεση πως θα κάνει τις ΗΠΑ μια χώρα «λειτουργική για όλους». «Όλοι μας γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι είναι αντίθετο για τη χώρα μας. Ωστόσο, δεν φοβόμαστε», τόνισε.

«Ένας άνθρωπος που μπορεί να παρασυρθεί από ένα tweet, δεν είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να του εμπιστευτείς τα πυρηνικά σου όπλα», είπε αναφερόμενη στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Συνεχίζοντας σε ενωτικό τόνο, ζήτησε την υποστήριξη όλων προκειμένου η αμερικανική οικονομία να εξακολουθήσει να ευημερεί, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιστήμης και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.