Ένα κείμενο που φέρεται να αποτελεί προϊόν απομαγνητοφώνησης από τις 15 Ιουνίου του 2016 και το οποίο αναφέρεται σε «πληρωμή» του νυν Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, απευθείας από τις ρωσικές αρχές δημοσίευσε η εφημερίδα «Washington Post».

Ads

Η εφημερίδα δεν έχει καμία αμφιβολία, ότι ο επικεφαλής της ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, Κέβιν Μακάρθι, εκτίμησε, σε ιδιωτική συνομιλία, ότι οι Ρώσοι «πληρώνουν» τον, ακόμη τότε υποψήφιο για την προεδρία, Τραμπ.

«Νομίζω ότι ο Πούτιν πληρώνει δύο ανθρώπους: Τον Ρόραμπάκερ και τον Τραμπ» φέρεται να λέει ο Μακάρθι σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Ντάνα Ρόραμπάκερ είναι μέλος του Κογκρέσου από την Καλιφόρνια και, όπως ο Τραμπ, έχει εκθέσει δημοσίως την άποψή του περί συνεργασίας με την Ρωσία στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ads

Στην συνέχεια της συνομιλίας ακούγεται μία φωνή η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανήκει στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, να λέει πως «αυτό δεν είναι για μαγνητοφώνηση» και «καμία διαρροή, εντάξει;», «είμαστε μια οικογένεια εδώ, δεν χρειάζεται να βγάζουμε τα άπλυτα στην φόρα».

Η «Washington Post» δεν αναφέρει την πηγή της διαρροής, ωστόσο σημειώνει ότι ο παραπάνω διάλογος έγινε μετά την συνάντηση των Ρεπουμπλικάνων με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Γκρόισμαν.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο διάλογος έλαβε χώρα πριν ο Τραμπ προωθηθεί στην προεδρία από τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά μετά από την γνωστοποίηση της υπόθεσης της κυβερνοεπίθεσης στο εκλογικό επιτελείο των Δημοκρατικών, για την οποία οι Αμερικανοί κατηγορούν την Ρωσία.

Πάντως, ο Ρόραμπάκερ σχολίασε πως ο Μακάρθι «αστειευόταν», αλλά και πως πρέπει να είναι «πολύ προσεκτικός με το χιούμορ»…