Την αποστολή ειδικών δυνάμεων στο Κίεβο για την ασφάλεια της πρεσβείας των ΗΠΑ που άνοιξε ξανά, εξετάζουν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.

Ads

Την πληροφορία δημοσιεύει η Wall Street Journal, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί η σχετική πρόταση στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Εάν πάντως την εγκρίνει, τα στρατεύματα αυτά θα αναπτυχθούν για την άμυνα και την ασφάλεια της πρεσβείας των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται εντός της εμβέλειας των ρωσικών πυραύλων.

Ωστόσο, αυτά τα σχέδια θα ανάγκαζαν την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να ισορροπήσει ανάμεσα στην επιθυμία να αποφευχθεί η αύξηση τής στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην εμπόλεμη ζώνη –με ό,τι αυτό συνεπάγεται– έναντι των φόβων για την ασφάλεια των Αμερικανών διπλωματών στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι η παρουσία των εν λόγω ειδικών δυνάμεων εντός της Ουκρανίας θα σήμαινε αλλαγή στάσης από την αρχική δέσμευση του Μπάιντεν πως δεν θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Ads