Ο Τζάστιν Τρουντό είναι ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά. Είναι για την ακρίβεια ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός της χώρας. Μόλις 43 χρονών. Και από την ώρα που κέρδισε τις εκλογές έγινε των πρόσωπο των ημερών τόσο για πολιτικούς, όσο και για μη… πολιτικούς λόγους. 

Ads

Ο Τζάστιν Τρουντό έκανε στις εκλογές τη μεγάλη ανατροπή. Κατά την προεκλογική κούρσα οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν τρίτο όμως εκείνος έκοψε πρώτος το νήμα. Κατάφερε δε, να αναστήσει το κόμμα των Φιλελεύθερων αλλά και να εκτοπίσει τους συντηρητικούς του Στίβεν Χάρπερ, που βρίσκονταν επί 10 χρόνια στην εξουσία.

image

Είναι ο γιος του δημοφιλέστερου ίσως πρωθυπουργού του Καναδά Πιέρ Τρουντό, ο οποίος μάλιστα έμεινε στο τιμόνι της χώρας για 15 χρόνια.

Ads

Ο μπαμπάς Τρουντό ήταν ασυμβίβαστο πνεύμα. Είχε κάνει εμφάνιση με σανδάλια στο κοινοβούλιο της χώρας, είχε σχέσεις με διασημότητες όπως η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ ενώ είχε παντρευτεί μια πολύ νεότερή του γυναίκα, και μάλιστα – χίπισσα την Μάργκαρετ Σινκλέρ. Έκανε μαζί της τρία παιδιά. 

Ήταν εξάλλου ο άνθρωπος που έκανε πιρουέτα πίσω από την πλάτη της Βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, χαρίζοντας μια πολύ διαφορετική ιστορική πολιτική φωτογραφία. Όσο αντισυμβατικός ήταν στην προσωπική του ζωή, τόσο κύρος είχε σε πολιτικό επίπεδο εντός και εκτός της χώρας του. 

image

Και επειδή το μήλο μερικές φορές πέφτει κάτω από τη μηλιά, ο γιος Τρουντό ακολουθεί με έναν τρόπο τα χνάρια του διάσημου πατέρα του. Πήρε τις εκλογές με τις νέες ιδέες του, υποσχόμενος αποποινικοποίηση της μαριχουάνας και περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες. 

Το 2011 δεν δίστασε να κάνει στριπτίζ σε γκαλά για την ηπατική νόσο στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα εκείνης της εποχής ο Τρουντό κατάφερε να μαζέψει 1900 δολάρια. 

image

Είναι 43 χρονών και σίγουρα εμφανίσιμος. Αυτό οδηγεί τα μίντια να στρέφονται με διαφορετική ματιά σε αυτόν. «Είναι ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά ο μοναδικός στον κόσμο που έχει τατουάζ;» είναι το θέμα που φιλοξενεί σήμερα το BBC.  Lifestyle φωτογραφίες του κατακλύζουν τον Τύπο ενώ ο ίδιος δηλώνει: «Λόγω της ιστορίας που κουβαλάει το όνομά μου, αρκετοί άνθρωποι στρέφονται σε εμένα με έναν τρόπο που για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, με ανησυχεί».

image

Καθηγητής στο επάγγελμα, εκλέγεται βουλευτής από το 2008 και  πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων από το 2011. Παντρεύτηκε την Σοφία Γκρεγκουάρ το 2005 με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά: Τον Χαβιέ Τζέιμς, την Έλα Γκρέις Μάργκαρετ και τον μόλις ενός έτους Αντριάν.

image