Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή πως στόχος του είναι να δημιουργήσει τον «μεγαλύτερο, αποτελεσματικό και ισχυρότερο στρατό» στην ιστορία.

Ads

«Ελπίζω να μη χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσουμε ποτέ», είπε και πρόσθεσε: «Αλλά κανείς δεν θα πρέπει μας προκαλεί. Κανείς». «Πιστεύουμε στην ειρήνη δια της ισχύος. Και αυτό θα αποκτήσουμε. Αυτό περιλαμβάνεται στην υπόσχεσή μου να αποκαταστήσω την ασφάλεια για τους Αμερικανούς», τόνισε, προκαλώντας ανησυχία σε όλο τον κόσμο.

«Θα ζητήσουμε έναν τεράστιο προϋπολογισμό για τον πολυαγαπημένο μας στρατό. Και θα βελτιώσουμε σημαντικά τον στρατό μας. Όλο τον στρατό μας. Στην επίθεση και στην άμυνα. Όλο. Μεγαλύτερο, αποτελεσματικότερο και ισχυρότερο από ποτέ» συμπλήρωσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC), ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν ρυθμικά «ΗΠΑ, ΗΠΑ».

«Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση της ισχύος του στρατού στην ιστορία της Αμερικής. Κανείς δε θα τολμήσει να το αμφισβητήσει (…) γιατί έχουμε αποδυναμωθεί πάρα, πάρα πολύ από τις αυτόματες δημοσιονομικές περικοπές», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Ο Τραμπ «έκοψε» CNN, NYT και άλλα μέσα από την ενημέρωση του Λευκού Οίκου

Σημειώνεται πως στις 27 Ιανουαρίου ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα διάταγμα για την «ανοικοδόμηση» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ζητώντας διόρθωση στον προϋπολογισμό του 2017 και ενίσχυση των δαπανών για τον στρατό. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ινστιτούτο Sipri, οι αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες είναι ήδη τριπλάσιες από εκείνες της Κίνας και οκταπλάσιες σε σύγκριση με εκείνες της Ρωσίας