Έτοιμος να καλέσει στις ΗΠΑ τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αν οι συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη πάνε καλά, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της συνάντησης, που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της εμπόλεμης κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο, αλλά και να οδηγήσει σε εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων.

Ads

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι μια επίσκεψη Κιμ στις ΗΠΑ θα ήταν πολύ ευχάριστη, αλλά θα πρέπει να επέλθει προηγουμένως εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας.

Υπογράμμισε ωστόσο, ότι εάν οι συνομιλίες δεν πάνε καλά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αποχωρήσει από αυτές. «Το έχω κάνει ήδη μία φορά», θύμισε. Αλλά, ανέφερε, «όλοι ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και περιμένουμε με προσμονή τη συνάντηση».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται καν να προετοιμαστεί εν όψει της Σιγκαπούρης. «Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι προετοιμασία. Όλα είναι θέμα συμπεριφοράς και θέλησης να πετύχεις τον στόχο σου».

Ads