Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα μέσω του Twitter ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν δεν έπραξε τίποτε παράνομο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης, ανάμεσα στην προεδρική εκλογή και την εγκατάσταση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ads

«Αναγκάστηκα να αποπέμψω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Ομολόγησε την ενοχή του για τα ψεύδη αυτά. Είναι θλιβερό, διότι οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήσαν νόμιμες. Δεν είχε τίποτε να κρύψει!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απαγγέλθηκαν στον Φλιν κατηγορίες για ψευδή κατάθεση στο FBI στην υπόθεση για τη ρωσική ανάμειξη στην αμερικανική εκλογική διαδικασία. 

Με το μήνυμά του στο twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να παραδέχεται ότι γνώριζε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είχε πει ψέματα στο FBI. 

Ads

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, διότι κατά το χρονικό σημείο της αποχώρησης του Μάικλ Φλιν, ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί μόνο στο γεγονός ότι ο Φλιν είχε πει ψέματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Μάικλ Φλιν αποτελεί αντικείμενο εξαιρετικής προσοχής μετά την αιφνίδια αποπομπή του αρχηγού του FBI Τζέιμς Κόμεϊ από τον Ντόναλντ Τραμπ. O Τζέιμς Κόμεϊ είχε καταγγείλει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του είχε προσωπικά ζητήσει να «θάψει» μία έρευνα κατά του Μάικλ Φλιν.