Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι έχει καλή σχέση με τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, έκρινε όμως ότι ο Τίλερσον θα μπορούσε να είναι πιο σκληρός.

Ads

Ο Τραμπ, που έκανε το σχόλιο αυτό σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε αυτή την εβδομάδα ότι τον Ιούλιο, σε μια σύσκεψη με στελέχη του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου και κυβερνητικά στελέχη στο Πεντάγωνο, ο Τίλερσον επέκρινε ανοικτά τον αμερικανικό πρόεδρο και τον αποκάλεσε «ηλίθιο».

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για τον οποίο έχουν υπάρξει νύξεις πως μπορεί να αποπεμφθεί ή να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ότι δεν εξέτασε ποτέ το ενδεχόμενο να παραιτηθεί κι ότι εργάζεται για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης Τραμπ, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι έκανε τον μειωτικό χαρακτηρισμό.

Ads

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ διέψευσε ότι υπάρχει κρίση στη σχέση του Τίλερσον με τον Τραμπ και τα δημοσιεύματα του Τύπου περί ύβρεων του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε βάρος του ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Ο ίδιος ο Τραμπ έκανε ένα γενικόλογο σχόλιο για «ψευδείς ειδήσεις» αναφερόμενος στις υποθέσεις περί αποπομπής ή παραίτησης του Τίλερσον, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.