Ο δράστης της επίθεσης στο club Reina της Κωνσταντινούπολης, που εξακολουθεί να διαφεύγει, είχε πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες.

Ads

Ο άνθρωπος, που αιματοκύλισε την πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο διάσημο πολυτελές νυχτερινό μαγαζί της Κωνσταντινούπολης, φέρεται να είχε εισέλθει στην Τουρκία από τη Συρία, ενώ όπως γράφει η Hurriyet είχε εκπαιδευτεί στο αντάρτικο πόλεων και για αυτό, όπως φάνηκε, ήξερε «να χειρίζεται πολύ καλά τα πυροβόλα όπλα».

Η ίδια εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές της τουρκικής αστυνομίας, γράφει πως ο δράστης είχε «επιλεγεί ειδικά» για να διαπράξει την επίθεση Reina, όπου σκοτώθηκαν συνολικά 39 άνθρωποι.

Τουρκικά μέσα αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της επίθεσης αναφέρουν πως  ο δράστης χρησιμοποίησε διπλούς γεμιστήρες για να εξοικονομήσει χρόνο και έβαζε στο στόχαστρο το άνω μέρος του σώματος των θυμάτων του.

Ads

Ο δράστης φέρεται να έφτασε τον Νοέμβριο στο Ικόνιο, στη Νότια Τουρκία, μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, ώστε «μα μην προσελκύσει την προσοχή» των αρχών.  Η σύζυγός του βρίσκεται μεταξύ 12 ατόμων που έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες.

Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε τη Δευτέρα την ευθύνη για την επίθεση στο Reina, σημειώνοντας πως διαπράχθηκε από «έναν από τους στρατιώτες του χαλιφάτου».