Νεκρός από πυρά ένοπλου έπεσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ σε επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας φωτογραφικής έκθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο. Ο δράστης της δολοφονίας, ένας Τούρκος αστυνομικός, κατά την επίθεση φώναξε «Αλάχου Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) και είπε πως εκδικείται για το Χαλέπι. 

Ads

Ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.  Τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εξ αυτών ήταν ομογενής, ενώ ο δράστης Μερτ Αλτιντάς έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Κατά την επίθεση φώναξε «Αλάχου Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) και μίλησε για «εκδίκηση» για το Χαλέπι.

Το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

image

image

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Eρντογάν: Προβοκάτσια η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή
• Πούτιν: Να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο
• Γκιουλέν: Ειδεχθής τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή

Ο Ρώσος πρεσβευτής  στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε ενώ μιλούσε σε έκθεση φωτογραφίας για τη Ρωσία, σε γκαλερί της Άγκυρας, με θέμα «η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων». Ο δράστης είχε περάσει στο χώρο επιδεικνύοντας την αστυνομική του ταυτότητα. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, αφότου επιβεβαίωσε τον θάνατο του Καρλόφ, χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική και τόνισε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και πως θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μετά τη δολοφονία του Τούρκου πρεσβευτή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία. Παρά την επίθεση η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως ανακοινώθηκε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ζωντανή μετάδοση

Tweets about Ankara