Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αυστραλία μετά από επίθεση που δέχτηκε από τον… κόκορά της. 

Ads

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες η γυναίκα πήγε να μαζέψει τα αυγά όταν ο κόκορας άρχισε να την τσιμπά ασταμάτητα. 

Την περίεργη υπόθεση, μελέτησε, σύμφωνα με το ABC, ο καθηγητής Ρότζερ Μπίαρντ του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας.

Όπως αναφέρει ο Μπίαρντ, ο κόκορας χτύπησε με το ράμφος του το αριστερό πόδι του θύματος, προκαλώντας της ακατάσχετη αιμορραγία. Λίγο μετά, η ηλικιωμένη υπέκυψε στα τραύματά της. 

Ads

Η νεκροψία έδειξε ότι η γυναίκα είχε δυο μικρές πληγές στο πόδι της. Ο κόκορας όμως με το ράμφος του είχε χτυπήσει κιρσούς που αιμορραγούν απίστευτα γρήγορα. 

«Αυτή η υπόθεση μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο ευαίσθητοι είναι οι ηλικιωμένοι. Μάλιστα, δεν είναι τόσο καλοί στο να αμυνθούν σε μία πιθανή επίθεση ζώου», αναφέρει σχετικά ο καθηγητής. 

Επισημαίνει δε, ότι ενώ οι κάτοικοι της Αυστραλίας γνωρίζουν αρκετά πράγματα για τους κινδύνους από άγρια ζώα (φίδια, κροκόδειλους, καρχαρίες κ.α.), δεν γνωρίζουν πώς να προφυλαχτούν από ζώα που φαινομενικά μπορεί να φαίνονται άκακα. 

Ο Μπίαρντ προσθέτει ότι τέτοιες επιθέσεις δεν είναι συνηθισμένες αλλά υπάρχουν διάφορες περίεργες ιστορίες με ανθρώπους που έπαθαν κακό από ζώα και καλό είναι να προσέχει κανείς. Εξηγεί δε, ότι δημοσιοποίησε αυτή την ιστορία, ώστε να λειτουργήσει αφυπνιστικά.