Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ σηματοδοτούνται από ένα «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

Ads

«Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις» υποστήριξε ο Τίλερσον, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε ότι τόσο η Μόσχα, όσο και η Ουάσινγκτον είναι έτοιμες για μια «αμείλικτη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας». 

«Επιβεβαιώσαμε τον κοινό μας στόχο», τόνισε ο Λαβρόφ και σημείωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία με τις ΗΠΑ για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων στην Συρία, μεταξύ των δυο χωρών.

Ads

Διαβάστε επίσης: Ρωσικό βέτο στην έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είχε αναστείλει αυτή την συμφωνία μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς ενάντια στο συριακό καθεστώς. 

«Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων, δεδομένου ότι κοινός μας στόχος είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία», εξήγησε ο Λαβρόφ.